Woning kopen Benneveld

Plannen om een woning te kopen in Benneveld? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Drenthe. In en rondom deze plek heb je toegang tot verschillende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er 15.580 huizen (69,3% koopwoning, 30,5% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €312.553. Op dit huizenplatform blader je door het beschikbare woningaanbod in Benneveld, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Drenthe.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde huizenprijs is €312.553.
 • In de regio zijn veel opties zoals winkels, sportclubs, natuurgebieden, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsBenneveld
Postcode7856
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Benneveld juli 2024

Bijgaand bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, vraagprijsen andere woningeigenschappen als CV-ketel of aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen te koop in Eeserveen, Oosterhesselen, Meppen, Aalden & Wezuperbrug.

woning-te-koop-benneveld

Aanbod appartement kopen in Benneveld

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 & 99 m2.
 • Het energiegebruik is circa 890 m3 gas en tevens 1920 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Benneveld

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 70 m2 – 109 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1160 kuub gas en gem. 2400 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Benneveld is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 98 m2 – 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2610 kWh elektriciteit & 1310 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Benneveld

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2970 kWh elektriciteit & 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 – 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3860 elektriciteit (kWh) en 1950 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Benneveld

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je weet wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Benneveld Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod komt tot stand door de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te handelen. Gebaseerd op koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Benneveld

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel vind je adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Benneveld en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Benneveld helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 en €3.250. In de volgende weergave bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Benneveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Benneveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Benneveld

Recent (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Benneveld en daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Benneveld kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Coevorden registreren wij 15.580 woonhuizen. Het gaat om 13.525 (69,3%) koophuizen en 2.055 (30,5%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 145 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €210.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €312.553. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Benneveld. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Benneveld?

Een huis in Coevorden gebruikt gemiddeld 1490 kuub gas p/jaar en 3040 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (890 m3 gas en 1920 kWh stroom. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1950 m3 aan gas en 3860 elektra (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Benneveld passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Benneveld?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 35.297 mensen in 15.501 gezinnen. Het gaat om 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 huishoudens zonder kinderen en 5.181 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Benneveld?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Benneveld laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.coevorden.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 7856.

Plaats een reactie