Woning kopen Meppen

Jouw ideale woning kopen in Meppen? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt vind je uiteenlopende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 15.580 huizen (69,3% koop, 30,5% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €312.553. Op dit woningplatform tonen wij het woningaanbod in Meppen, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €312.553.
 • In de regio vind je volop opties zoals scholen, sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsMeppen
Postcode7855
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Meppen april 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamersen andere eigenschappen zoals energieprestaties en parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Benneveld, Eeserveen, Aalden, Wezuperbrug of Wezup.

woning-te-koop-meppen

Eigen appartement kopen in Meppen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 96 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 890 m3 gas + 1920 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Meppen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 – 116 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1160 kuub gas en doorgaans 2400 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Meppen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 & 128 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2610 kWh elektra & 1310 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Meppen

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 125 m2 en 144 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2970 kWh stroom en 1400 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 140 m2 & 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3860 elektriciteit (kWh) en 1950 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Meppen

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Meppen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod zal afhangen van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop definitief te regelen. Door middel van het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Meppen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel tonen wij gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Meppen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Meppen geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 – €3.000. In de opsomming hierna bekijk je adressen van financieel adviseurs in Meppen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Meppen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Meppen

Recent (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Meppen en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Meppen kopen?

In de buurt van de gemeente Coevorden bestaan er circa 15.580 woonobjecten. Er zijn 13.525 (69,3%) koophuizen en 2.055 (30,5%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 145 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €210.000 en de gem. marktprijs is €312.553. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Meppen. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Meppen?

Een woonhuis in Coevorden heeft een verbruik van gemiddeld 1490 kuub gas en 3040 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1920 kWh stroom. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1950 m3 gas en 3860 kWh elektra). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Meppen passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Meppen?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 35.297 inwoners in 15.501 huishoudens. Het betreft 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 huishoudens zonder kinderen en 5.181 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,23 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Daarna komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Meppen?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Meppen bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.coevorden.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 7855.

Plaats een reactie