Woning kopen Aalden

Jouw volgende woning kopen in Aalden? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Drenthe. In de buurt zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 15.580 woningen (69,3% koopwoning, 30,5% huur). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €312.553. Op dit huizenportaal bekijk je het recente woningaanbod in Aalden, adresgegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde woningprijs is €312.553.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, scholen, winkels, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsAalden
Postcode7854
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Aalden juni 2024

Met onze huizenzoeker bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Filter eenvoudig op woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamersen andere eigenschappen zoals verwarming of aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Meppen, Benneveld, Wezuperbrug, Wezup of Zweeloo.

woning-te-koop-aalden

Eigen appartement kopen in Aalden

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 90 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 890 m3 gas en doorgaans 1920 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Aalden

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 87 m2 & 114 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1160 kuub gas en tevens 2400 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Aalden is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 93 m2 – 131 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2610 kWh elektriciteit + 1310 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Aalden

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2970 kWh elektriciteit en 1400 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3860 elektriciteit (kWh) + 1950 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Aalden

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Aalden Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. A.d.h.v. koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Aalden

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Aalden en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Aalden geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 & €3.100. In onderstaande lijst bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Aalden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Aalden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Aalden

In juni 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Aalden en net daarbuiten. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Aalden kopen?

In de hele gemeente Coevorden vinden we circa 15.580 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 13.525 (69,3%) koopwoningen en 2.055 (30,5%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 145 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €312.553. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Aalden. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Aalden?

Een huis in Coevorden gebruikt gemiddeld 1490 kuub gas p/jaar en 3040 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (890 m3 per jaar aan gas en 1920 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1950 kuub gas en 3860 elektra (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Aalden passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Aalden?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 35.297 personen die we kunnen onderverdelen in 15.501 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 gezinnen zonder kinderen en 5.181 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,23 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Aalden?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Aalden bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.coevorden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 7854.

Plaats een reactie