Woning kopen Valthe

Jouw aanstaande woning kopen in Valthe? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In de buurt bestaan er veel voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens vind je hier een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.224 woningen (73,8% koopwoning, 26,1% huurhuis). De prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €305.783. Op dit woningplatform tonen wij het huidige woningaanbod in Valthe, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Je vind hier zowel bovenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €204.000, de gemiddelde prijs van een woning is €305.783.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals scholen, kinderopvang, winkels, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteBorger-Odoorn
PlaatsValthe
Postcode7872
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)25.559
Aantal huishoudens11.232
Aantal huishoudens met kinderen3.628
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.224
Aantal koopwoningen10.414
Aantal huurwoningen810
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€204.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.783
Gemiddeld gasverbruik1640 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Valthe april 2024

Hieronder verstrekken we alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtypeen meer onderwerpen zoals duurzaamheid & parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Odoorn, Odoornerveen, Klijndijk, Zwinderen of Gees.

woning-te-koop-valthe

Aanbod appartement kopen in Valthe

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 68 m2 & 99 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 930 m3 gas en daarbij 1850 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Valthe

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 110 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1260 kuub gas en gem. 2460 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Valthe is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 – 116 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2540 kWh elektra + 1380 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Valthe

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 en 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2740 kWh stroom & 1430 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 en 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3660 elektriciteit (kWh) + 1940 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Valthe

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Valthe Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding komt tot stand door de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Gebaseerd op het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Valthe

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Valthe en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Valthe helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.850 – €2.850. In onderstaande lijst bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Valthe.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Valthe. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Valthe

Recent (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Valthe en daarbuiten. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Valthe kopen?

In de hele gemeente Borger-Odoorn registreren wij 11.224 woonhuizen. Er zijn 10.414 (73,8%) koopwoningen en 810 (26,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 151 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €204.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €305.783. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Valthe. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Valthe?

Een woning in Borger-Odoorn gebruikt gemiddeld 1640 kuub gas p/jaar en 3110 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (930 m3 per jaar aan gas en 1850 elektra (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1940 m3 aan gas en 3660 electriciteit (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Valthe passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Valthe?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 25.559 personen die we kunnen onderverdelen in 11.232 huishoudens. Dit zijn 3.140 eenpersoonshuishoudens, 4.464 huishoudens zonder kinderen en 3.628 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,25 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Valthe?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Valthe plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.borger-odoorn.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7872.

Plaats een reactie