Woning kopen Klijndijk

Een woning kopen in Klijndijk? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Drenthe. In de regio zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 11.224 woningen (73,8% koop, 26,1% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €305.783. Op deze informatieve website blader je door het actuele woningaanbod in Klijndijk, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €204.000, de gemiddelde verkoopprijs is €305.783.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals scholen, winkels, kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteBorger-Odoorn
PlaatsKlijndijk
Postcode7871
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)25.559
Aantal huishoudens11.232
Aantal huishoudens met kinderen3.628
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.224
Aantal koopwoningen10.414
Aantal huurwoningen810
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€204.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.783
Gemiddeld gasverbruik1640 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Klijndijk juli 2024

Hieronder ontdek je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakteen extra details als zuinigheid en en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Valthe, Odoorn, Zwinderen, Gees of Oosterhesselen.

woning-te-koop-klijndijk

Eigen appartement kopen in Klijndijk

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 102 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 930 m3 gas & 1850 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Klijndijk

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 109 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1260 kuub gas en 2460 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Klijndijk is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 en 117 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2540 kWh elektra en 1380 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Klijndijk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 124 m2 en 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 2740 kWh elektriciteit + 1430 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3660 elektriciteit (kWh) + 1940 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Klijndijk

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Klijndijk zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering af te ronden. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Klijndijk

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Klijndijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Klijndijk geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 en €2.950. In het schema hier vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Klijndijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Klijndijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Klijndijk

In juli 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Klijndijk en omgeving. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is een woning in Klijndijk kopen?

In de buurt van de gemeente Borger-Odoorn zijn er ruim 11.224 huizen. Het gaat daarbij om 10.414 (73,8%) koopwoningen en 810 (26,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 151 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €204.000 en de gem. verkoopprijs is €305.783. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Klijndijk. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Klijndijk?

Een huis in Borger-Odoorn heeft een verbruik van gemiddeld 1640 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3110 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (930 kuub aardgas en 1850 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1940 kuub gas p/jaar en 3660 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Klijndijk passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Klijndijk?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 25.559 mensen in 11.232 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 3.140 eenpersoonshuishoudens, 4.464 gezinnen zonder kinderen en 3.628 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,25 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Klijndijk?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Klijndijk laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.borger-odoorn.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7871.

Plaats een reactie