Woning kopen Zwinderen

Snel een woning kopen in Zwinderen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Drenthe. In de omgeving heb je allerhande voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 15.580 woningen (69,3% koopwoning, 30,5% huurwoningen). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €312.553. Op dit woningplatform blader je door het huidige woningaanbod in Zwinderen, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Je vind hier onder andere kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de basis verkoopprijs is €312.553.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals winkels, scholen, openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsZwinderen
Postcode7864
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Zwinderen april 2024

Met onze woningzoeker maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, ligging, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals energieprestaties en mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Klijndijk, Valthe, Gees, Oosterhesselen & Eeserveen.

woning-te-koop-zwinderen

Aanbod appartement kopen in Zwinderen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 & 98 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 890 m3 gas en 1920 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Zwinderen

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 – 123 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1160 kuub gas en daarbij 2400 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Zwinderen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 83 m2 – 118 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2610 kWh elektriciteit + 1310 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Zwinderen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 130 m2 – 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 2970 kWh elektriciteit en 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 & 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3860 elektriciteit (kWh) + 1950 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Zwinderen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Zwinderen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering af te ronden. Aan de hand van aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Zwinderen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand bekijk je adressen van taxateurs en makelaars in Zwinderen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Zwinderen helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.800 – €2.950. In de lijst hierna verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Zwinderen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zwinderen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Zwinderen

Deze maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Zwinderen en net daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Zwinderen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Coevorden bestaan er circa 15.580 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 13.525 (69,3%) koopwoningen en 2.055 (30,5%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 145 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €210.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €312.553. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zwinderen. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Zwinderen?

Een huis in Coevorden kent een gem. verbruik van 1490 kuub gas en 3040 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (890 kuub aardgas en 1920 kWh elektra. Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1950 m3 per jaar aan gas en 3860 kWh elektra). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Zwinderen passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Zwinderen?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 35.297 inwoners in 15.501 verschillende gezinnen. Het betreft 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 huishoudens zonder kinderen en 5.181 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,23 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Zwinderen?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Zwinderen laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.coevorden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 7864.

Plaats een reactie