Woning kopen Borne

Plannen om een woning te kopen in Borne? Het is een heerlijke plek in de provincie Overijssel. In de regio vind je meerdere voorzieningen als winkels, OV en scholen. Bovendien tref je hier een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 10.105 huizen (69,4% koopwoning, 30,4% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €336.553. Op dit huizenplatform vind je het laatste woningaanbod in Borne, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €257.000, de gemiddelde transactieprijs is €336.553.
 • In de regio zijn veel opties zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteBorne
Postcode7622
Netnummer074 (+3174)
Inwoners (gemeente)23.312
Aantal huishoudens9.738
Aantal huishoudens met kinderen3.712
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen10.105
Aantal koopwoningen8.566
Aantal huurwoningen1.539
Gemiddelde woonoppervlakte143 m2
Gemiddelde WOZ€257.000
Gemiddelde verkoopprijs€336.553
Gemiddeld gasverbruik1240 m3
Gemiddeld stroomverbruik3050 kWh

Woningaanbod Borne mei 2024

Met onze woningzoeker maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Filter eenvoudig op bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtypeen relevante factoren als verwarming & en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Wierden, Tubbergen, Almelo, Dinkelland of Losser.

woning-te-koop-borne

Appartement kopen in Borne

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 94 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 710 m3 gas en +/- 1920 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Borne

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 en 106 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1040 kuub gas en daarbij 2840 kWh stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Borne is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 & 123 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3010 kWh elektriciteit + 1220 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Borne

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 123 m2 en 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3210 kWh stroom en 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 150 m2 & 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4130 stroom (kWh) en 1840 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Borne

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als je weet wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Borne Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. Aan de hand van woningwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Borne

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Borne en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Borne geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 & €2.850. In de opsomming hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Borne.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Borne. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Borne

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Borne en omgeving. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Borne kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Borne zijn er 10.105 woonobjecten. Er zijn 8.566 (69,4%) koopwoningen en 1.539 (30,4%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 143 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €257.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €336.553. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Borne. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Borne?

Een woonhuis in Borne kent een gem. verbruik van 1240 kuub aardgas en 3050 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (710 kuub aardgas en 1920 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1840 m3 gas en 4130 kWh elektra). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Borne passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Borne?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 23.312 personen in 9.738 verschillende huishoudens. Het gaat om 2.724 eenpersoonshuishoudens, 3.302 huishoudens zonder kinderen en 3.712 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,36 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Borne?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Borne laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.borne.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 7620, 7621, 7622, 7623.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie