Woning kopen Boxtel

Een woning kopen in Boxtel? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek heb je toegang tot voldoende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 14.379 huizen (61,1% koop, 38,5% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €404.430. Op dit woningportaal check je het beschikbare woningaanbod in Boxtel, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €280.000, de gemiddelde woningprijs is €404.430.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBoxtel
Postcode5281
Netnummer0411 (+31411)
Inwoners (gemeente)30.801
Aantal huishoudens13.607
Aantal huishoudens met kinderen4.594
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen14.379
Aantal koopwoningen10.608
Aantal huurwoningen3.771
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€280.000
Gemiddelde verkoopprijs€404.430
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Boxtel juni 2024

In het overzicht hieronder vind je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Selecteer op bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijsen relevante factoren als woninglabel & aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Zaltbommel, Maasdriel, Sint-Michielsgestel, Vught of Heusden.

woning-te-koop-boxtel

Appartementen te koop Boxtel

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 en 96 m2.
 • Het energiegebruik is circa 710 m3 gas & 1940 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Boxtel

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 en 119 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1120 kuub gas en +/- 2970 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Boxtel is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 88 m2 – 126 m2.
 • Schatting: er wordt 3050 kWh elektriciteit & 1320 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Boxtel

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 124 m2 & 144 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3500 kWh stroom + 1480 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 192 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4340 elektriciteit (kWh) en 1940 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Boxtel

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Boxtel Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. D.m.v. het biedbedrag, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Boxtel

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Boxtel en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Boxtel geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 en €2.700. In onderstaande lijst bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Boxtel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Boxtel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Boxtel

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Boxtel en omliggende plekken. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Boxtel kopen?

In de gemeente Boxtel vinden we circa 14.379 woningen. Je vindt hier circa 10.608 (61,1%) koopwoningen en 3.771 (38,5%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 136 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €280.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €404.430. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Boxtel. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Boxtel?

Een huishouden in Boxtel verbruikt gemiddeld 1210 kuub gas en 2980 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (710 m3 gas en 1940 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1940 kuub gas en 4340 electriciteit (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Boxtel passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Boxtel?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 30.801 personen in 13.607 huishoudens. Dit zijn 4.659 eenpersoonshuishoudens, 4.354 gezinnen zonder kinderen en 4.594 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,22 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Boxtel?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Boxtel realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.boxtel.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 5280, 5281, 5282, 5283.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie