Woning kopen Vught

Jouw volgende woning kopen in Vught? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving vind je uiteenlopende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook ontdek je hier een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In 2024 zijn er in de gemeente 13.735 woningen (62,5% koopwoning, 37,5% huur). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €555.788. Op Woningassistent.nl blader je door het huidige woningaanbod in Vught, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €394.000, de gemiddelde verkoopprijs is €555.788.
 • In de regio zijn veel opties zoals restaurants, openbaar vervoer, sportclubs, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteVught
Postcode5261
Netnummer073 (+3173)
Inwoners (gemeente)26.558
Aantal huishoudens11.272
Aantal huishoudens met kinderen4.115
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen13.735
Aantal koopwoningen10.641
Aantal huurwoningen3.094
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€394.000
Gemiddelde verkoopprijs€555.788
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Vught mei 2024

Hieronder ontdek je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, liggingen andere woningeigenschappen als woninglabel & parkeermogelijkheden. Bel of mail de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Sint-Michielsgestel, Boxtel, Heusden, s-Hertogenbosch en Loon op Zand.

woning-te-koop-vught

Appartement kopen in Vught

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 en 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 810 m3 gas & 2030 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Vught

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 109 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1170 kuub gas & 2880 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Vught is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 – 130 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3100 kWh elektriciteit en 1400 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Vught

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 – 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3820 kWh elektriciteit + 1780 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 – 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4950 elektra (kWh) + 2380 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Vught

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je weet wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Vught Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis in orde te maken. Op basis van koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Vught

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder bieden wij gegevens van taxateurs en makelaars in Vught en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Vught geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 en €2.550. In het schema hier bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Vught.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vught. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Vught

Recent (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Vught en omgeving. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Vught kopen?

In en rondom de gemeente Vught zijn er 13.735 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 10.641 (62,5%) koophuizen en 3.094 (37,5%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 144 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €394.000 en de gem. marktprijs is €555.788. De woningmarkt is krap. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vught. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Vught?

Een huis in Vught verbruikt gemiddeld 1360 m3 aan gas en 3110 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (810 kuub gas p/jaar en 2030 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2380 kuub aardgas en 4950 kWh stroom). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Vught passen duurzame oplossingen als dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type gezinnen wonen in Vught?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 26.558 personen in 11.272 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 3.790 eenpersoonshuishoudens, 3.367 families zonder kinderen en 4.115 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,26 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Vught?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Vught laten ontwerpen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.vught.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5260, 5261, 5262, 5263, 5264, 5266, 5268.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie