Woning kopen Liempde

Van plan om een woning te kopen in Liempde? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In de buurt heb je toegang tot uiteenlopende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien ontdek je hier een groen park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 14.379 woningen (61,1% koophuis, 38,5% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €404.430. Op deze pagina check je het nieuwe woningaanbod in Liempde, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €280.000, de gemiddelde verkoopprijs is €404.430.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals sportclubs, natuurgebieden, restaurants, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBoxtel
PlaatsLiempde
Postcode5298
Netnummer0411 (+31411)
Inwoners (gemeente)30.801
Aantal huishoudens13.607
Aantal huishoudens met kinderen4.594
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen14.379
Aantal koopwoningen10.608
Aantal huurwoningen3.771
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€280.000
Gemiddelde verkoopprijs€404.430
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Liempde juni 2024

In deze lijst krijg je inzicht in alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtypeen andere eigenschappen zoals energieprestaties & parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Zuilichem, Brakel, Esch, Gemonde of Den Dungen.

woning-te-koop-liempde

Eigen appartement kopen in Liempde

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 – 101 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 710 m3 gas en +/- 1940 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Liempde

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 124 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1120 kuub gas & 2970 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Liempde is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 94 m2 en 122 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3050 kWh elektriciteit en 1320 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Liempde

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 & 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3500 kWh stroom en 1480 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4340 stroom (kWh) en 1940 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Liempde

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra hij berekend heeft wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Liempde Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod komt tot stand door de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Gebaseerd op het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Liempde

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder bieden wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Liempde en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Liempde geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 & €2.800. In onderstaande lijst bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Liempde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Liempde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Liempde

In juni 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Liempde en in de buurt. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Liempde kopen?

In de hele gemeente Boxtel registreren wij 14.379 woonhuizen. Het gaat om 10.608 (61,1%) koophuizen en 3.771 (38,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €280.000 en de gem. verkoopprijs is €404.430. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Liempde. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Liempde?

Een woonobject in Boxtel kent een gem. verbruik van 1210 m3 gas voor verwarming en warm water en 2980 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (710 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1940 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1940 m3 aan gas en 4340 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Liempde passen duurzame producten zoals dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Liempde?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 30.801 inwoners die we kunnen onderverdelen in 13.607 huishoudens. Het betreft 4.659 eenpersoonshuishoudens, 4.354 families zonder kinderen en 4.594 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,22 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Liempde?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Liempde realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.boxtel.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5298.

Plaats een reactie