Woning kopen Esch

Jouw aanstaande woning kopen in Esch? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving heb je toegang tot allerhande voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder kan je hier genieten van een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 14.379 woningen (61,1% koopwoning, 38,5% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €404.430. Op deze informatieve website bieden wij het recente woningaanbod in Esch, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €280.000, de gemiddelde prijs van een woning is €404.430.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals sportclubs, kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBoxtel
PlaatsEsch
Postcode5296
Netnummer0411 (+31411)
Inwoners (gemeente)30.801
Aantal huishoudens13.607
Aantal huishoudens met kinderen4.594
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen14.379
Aantal koopwoningen10.608
Aantal huurwoningen3.771
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€280.000
Gemiddelde verkoopprijs€404.430
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Esch april 2024

Onderstaand bieden we de beschikbare koopwoningen in april 2024. Maak een selectie aan de hand van ligging, woningtype, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen additionele aspecten als duurzaamheid of rolstoelvriendelijk. Bel of mail de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook het woningaanbod Liempde, Zuilichem, Gemonde, Den Dungen & Helvoirt.

woning-te-koop-esch

Een appartement kopen in Esch

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 92 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 710 m3 gas + 1940 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Esch

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 78 m2 – 125 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1120 kuub gas + 2970 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Esch is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 – 113 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3050 kWh elektra en 1320 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Esch

De definitie van een twee onder een kap is: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 & 153 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3500 kWh elektra en 1480 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 196 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4340 stroom (kWh) & 1940 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Esch

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je weet wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Esch Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. D.m.v. koopsom, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Esch

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder vind je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Esch en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Esch helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 – €2.650. In de lijst hierna vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Esch.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Esch. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Esch

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Esch en net daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Esch kopen?

In de gemeente Boxtel bestaan er circa 14.379 huizen. Hierbij spreken we van 10.608 (61,1%) koophuizen en 3.771 (38,5%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €280.000 en de gem. verkoopprijs is €404.430. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Esch. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Esch?

Een woning in Boxtel verbruikt gemiddeld 1210 m3 per jaar aan gas en 2980 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (710 m3 gas en 1940 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1940 kuub gas p/jaar en 4340 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Esch passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Esch?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 30.801 inwoners in 13.607 verschillende gezinnen. Het betreft 4.659 eenpersoonshuishoudens, 4.354 huishoudens zonder kinderen en 4.594 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,22 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Esch?

In deze regio vind je diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Esch realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.haaren.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 5296.

Plaats een reactie