Woning kopen Sint-Michielsgestel

Jouw ideale woning kopen in Sint-Michielsgestel? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens kan je hier genieten van een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 12.274 woningen (74,9% koop, 24,4% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €491.511. Op dit woningplatform bieden wij het beschikbare woningaanbod in Sint-Michielsgestel, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €335.000, de gemiddelde huizenprijs is €491.511.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals restaurants, winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5271
Netnummer073 (+3173)
Inwoners (gemeente)29.208
Aantal huishoudens11.992
Aantal huishoudens met kinderen4.631
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen12.274
Aantal koopwoningen10.718
Aantal huurwoningen1.556
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€335.000
Gemiddelde verkoopprijs€491.511
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3430 kWh

Woningaanbod Sint-Michielsgestel juli 2024

In deze lijst bieden we de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Zoom verder in op ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, aantal kamersen relevante factoren als isolatie & rolstoelvriendelijk. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Boxtel, Zaltbommel, Vught, Heusden en s-Hertogenbosch.

woning-te-koop-sint-michielsgestel

Eigen appartement kopen in Sint-Michielsgestel

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 97 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 770 m3 gas en daarbij 2150 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Sint-Michielsgestel

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 105 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1130 kuub gas en 2900 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Sint-Michielsgestel is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 en 114 m2.
 • Schatting: er wordt 3110 kWh elektriciteit en 1290 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Sint-Michielsgestel

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 en 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3630 kWh elektra en 1490 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 & 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 4430 stroom (kWh) & 2060 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Sint-Michielsgestel

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je weet wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Sint-Michielsgestel Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Op basis van woningwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Sint-Michielsgestel

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder vind je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Sint-Michielsgestel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Sint-Michielsgestel geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.900 – €2.500. In de lijst hierna bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Sint-Michielsgestel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sint-Michielsgestel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Sint-Michielsgestel

In juli 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Sint-Michielsgestel en omgeving. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Sint-Michielsgestel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Sint-Michielsgestel vinden we circa 12.274 huizen. Er zijn 10.718 (74,9%) koopwoningen en 1.556 (24,4%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €335.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €491.511. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Sint-Michielsgestel. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Sint-Michielsgestel?

Een woning in Sint-Michielsgestel gebruikt gemiddeld 1450 kuub gas p/jaar en 3430 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (770 m3 gas en 2150 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (2060 m3 gas voor verwarming en warm water en 4430 kWh elektra). Veel eigenaren van huizen te koop in Sint-Michielsgestel passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Sint-Michielsgestel?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 29.208 personen in 11.992 verschillende gezinnen. Dat betreffen 3.329 eenpersoonshuishoudens, 4.032 huishoudens zonder kinderen en 4.631 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,4 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Sint-Michielsgestel?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Sint-Michielsgestel bouwen. Informeer bij de gemeente (www.sint-michielsgestel.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 5270, 5271, 5272, 5481.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie