Woning kopen Zaltbommel

Wil je een woning kopen in Zaltbommel? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt zijn er meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast ontdek je hier mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 11.852 huizen (67,3% koopwoning, 32,6% huur). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €403.431. Op dit woningplatform ontdek je het beschikbare woningaanbod in Zaltbommel, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €267.000, de gemiddelde prijs van een woning is €403.431.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, scholen, natuurgebieden, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5301
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)28.881
Aantal huishoudens11.862
Aantal huishoudens met kinderen4.568
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen11.852
Aantal koopwoningen10.313
Aantal huurwoningen1.539
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€403.431
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Zaltbommel mei 2024

Met onze huizenzoeker tref je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Kies op basis van bouwjaar, woningtype, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijsen andere woningeigenschappen als woninglabel of parkeermogelijkheden. Bel of mail de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Maasdriel, Oss, Boxtel, Sint-Michielsgestel en Vught.

woning-te-koop-zaltbommel

Een appartement kopen in Zaltbommel

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 730 m3 gas en tevens 2140 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Zaltbommel

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 110 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1060 kuub gas en daarbij 2700 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Zaltbommel is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 128 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2870 kWh stroom + 1210 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Zaltbommel

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3450 kWh stroom & 1380 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 – 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4390 elektra (kWh) & 1920 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Zaltbommel

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Zaltbommel Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. Gebaseerd op aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Zaltbommel

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder tonen wij gegevens van taxateurs en makelaars in Zaltbommel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Zaltbommel geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.400 & €2.950. In onderstaande lijst bieden we gegevens van financieel adviseurs in Zaltbommel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zaltbommel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Zaltbommel

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Zaltbommel en direct omgeving. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Zaltbommel kopen?

In en rondom de gemeente Zaltbommel vinden we circa 11.852 woningen. Er zijn 10.313 (67,3%) koopwoningen en 1.539 (32,6%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 141 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €267.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €403.431. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zaltbommel. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Zaltbommel?

Een huis in Zaltbommel gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1320 m3 gas en 3220 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (730 kuub aardgas en 2140 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1920 kuub gas en 4390 kWh electriciteit). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Zaltbommel passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Zaltbommel?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 28.881 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.862 verschillende gezinnen. Dit zijn 3.628 eenpersoonshuishoudens, 3.666 huishoudens zonder kinderen en 4.568 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,41 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Zaltbommel?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Zaltbommel realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.zaltbommel.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 5300, 5301, 5302.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie