Woning kopen Gemonde

Jouw aanstaande woning kopen in Gemonde? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt zijn er verschillende voorzieningen als winkels en scholen. Tevens vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er in totaal 12.274 woningen (74,9% koopwoning, 24,4% huur). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €491.511. Op dit woningplatform bekijk je het woningaanbod in Gemonde, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €335.000, de basis verkoopprijs is €491.511.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
PlaatsGemonde
Postcode5290
Netnummer073 (+3173)
Inwoners (gemeente)29.208
Aantal huishoudens11.992
Aantal huishoudens met kinderen4.631
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen12.274
Aantal koopwoningen10.718
Aantal huurwoningen1.556
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€335.000
Gemiddelde verkoopprijs€491.511
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3430 kWh

Woningaanbod Gemonde juli 2024

In het schema hierna vind je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Zoek op aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, liggingen extra details als verwarming en en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Esch, Liempde, Den Dungen, Helvoirt of Cromvoirt.

woning-te-koop-gemonde

Appartementen te koop Gemonde

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 98 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 770 m3 gas en doorgaans 2150 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Gemonde

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 78 m2 en 122 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1130 kuub gas en 2900 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Gemonde is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 95 m2 & 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3110 kWh stroom + 1290 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Gemonde

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 en 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3630 kWh elektra & 1490 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 en 202 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4430 elektriciteit (kWh) & 2060 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Gemonde

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Gemonde Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Gebaseerd op woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Gemonde

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Gemonde en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Gemonde geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 – €3.300. In de tabel hieronder tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Gemonde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gemonde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Gemonde

Recent (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Gemonde en direct omgeving. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Gemonde kopen?

In de buurt van de gemeente Sint-Michielsgestel zijn er ruim 12.274 huizen. De verdeling is als volgt: 10.718 (74,9%) koopwoningen en 1.556 (24,4%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 149 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €335.000 en de gem. marktprijs is €491.511. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gemonde. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Gemonde?

Een huis in Sint-Michielsgestel kent een gem. verbruik van 1450 m3 gas voor verwarming en warm water en 3430 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (770 kuub aardgas en 2150 stroom (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (2060 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4430 stroom (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Gemonde passen duurzame oplossingen als dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Gemonde?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 29.208 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.992 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 3.329 eenpersoonshuishoudens, 4.032 families zonder kinderen en 4.631 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,4 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Gemonde?

In deze streek zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Gemonde bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.sint-michielsgestel.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5271, 5290, 5291, 5292, 5293, 5294.

Plaats een reactie