Woning kopen Zuilichem

Jouw volgende woning kopen in Zuilichem? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt heb je toegang tot allerhande faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop ontdek je hier een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 11.852 woningen (67,3% koop, 32,6% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €403.431. Op dit huizenportaal bekijk je het actuele woningaanbod in Zuilichem, gegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €267.000, de gemiddelde prijs van een woning is €403.431.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals kinderopvang, restaurants, winkels, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZaltbommel
PlaatsZuilichem
Postcode5305
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)28.881
Aantal huishoudens11.862
Aantal huishoudens met kinderen4.568
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen11.852
Aantal koopwoningen10.313
Aantal huurwoningen1.539
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€403.431
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Zuilichem juni 2024

Hieronder bieden we alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoom verder in op vraagprijs, ligging, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen relevante factoren als verwarming en aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Brakel, Poederoijen, Liempde, Esch en Gemonde.

woning-te-koop-zuilichem

Studio of appartement kopen in Zuilichem

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 96 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 730 m3 gas en +/- 2140 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Zuilichem

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 & 111 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1060 kuub gas & 2700 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Zuilichem is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 114 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2870 kWh elektriciteit en 1210 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Zuilichem

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 125 m2 en 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3450 kWh elektra en 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4390 elektra (kWh) + 1920 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Zuilichem

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij berekend heeft wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Zuilichem Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis af te handelen. Aan de hand van het biedbedrag, kosten koper (k.k.), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Zuilichem

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Zuilichem en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Zuilichem geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.450 – €3.300. In de tabel hieronder vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Zuilichem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zuilichem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Zuilichem

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Zuilichem en omliggende plekken. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Zuilichem kopen?

In de gemeente Zaltbommel vind je ongeveer 11.852 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 10.313 (67,3%) koophuizen en 1.539 (32,6%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 141 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €267.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €403.431. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Zuilichem. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Zuilichem?

Een huis in Zaltbommel gebruikt gemiddeld 1320 m3 gas voor verwarming en warm water en 3220 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (730 kuub aardgas en 2140 elektra (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1920 kuub gas p/jaar en 4390 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Zuilichem passen duurzame oplossingen als dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Zuilichem?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 28.881 mensen die we kunnen onderverdelen in 11.862 huishoudens. Er wonen 3.628 eenpersoonshuishoudens, 3.666 gezinnen zonder kinderen en 4.568 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,41 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of social media. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Zuilichem?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Zuilichem bouwen. Informeer bij de gemeente (www.zaltbommel.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5305.

Plaats een reactie