Woning kopen Den Dungen

Van plan om een woning te kopen in Den Dungen? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving heb je toegang tot diverse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij tref je hier een schitterende natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 12.274 huizen (74,9% koop, 24,4% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €491.511. Op dit huizenplatform tonen wij het huidige woningaanbod in Den Dungen, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel bovenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €335.000, de gemiddelde prijs van een woning is €491.511.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
PlaatsDen Dungen
Postcode5275
Netnummer073 (+3173)
Inwoners (gemeente)29.208
Aantal huishoudens11.992
Aantal huishoudens met kinderen4.631
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen12.274
Aantal koopwoningen10.718
Aantal huurwoningen1.556
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€335.000
Gemiddelde verkoopprijs€491.511
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3430 kWh

Woningaanbod Den Dungen juni 2024

In het overzicht hieronder tref je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoek op aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, liggingen andere woningeigenschappen als energieprestaties & parkeermogelijkheden. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Gemonde, Esch, Helvoirt, Cromvoirt & Berlicum.

woning-te-koop-den-dungen

Eigen appartement kopen in Den Dungen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 96 m2.
 • Het energiegebruik is circa 770 m3 gas en tevens 2150 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Den Dungen

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 115 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1130 kuub gas + 2900 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Den Dungen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 125 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3110 kWh elektra en 1290 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Den Dungen

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 135 m2 en 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3630 kWh elektriciteit + 1490 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 144 m2 – 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4430 stroom (kWh) & 2060 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Den Dungen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer het duidelijk is wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Den Dungen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. D.m.v. de overeengekomen prijs, kosten koper, eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Den Dungen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel bekijk je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Den Dungen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Den Dungen helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 en €2.650. In de volgende weergave bieden we gegevens van financieel adviseurs in Den Dungen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Den Dungen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Den Dungen

Deze maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Den Dungen en omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost een woning in Den Dungen kopen?

In de gemeente Sint-Michielsgestel vind je ongeveer 12.274 huizen. Het gaat om 10.718 (74,9%) koophuizen en 1.556 (24,4%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €335.000 en de gem. verkoopprijs is €491.511. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Den Dungen. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Den Dungen?

Een woning in Sint-Michielsgestel kent een gem. verbruik van 1450 m3 aan gas en 3430 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (770 m3 gas en 2150 stroom (kWh). Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (2060 m3 gas voor verwarming en warm water en 4430 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Den Dungen passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Den Dungen?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 29.208 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.992 gezinnen. Het gaat om 3.329 eenpersoonshuishoudens, 4.032 gezinnen zonder kinderen en 4.631 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,4 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Daarna komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Den Dungen?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Den Dungen bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.sint-michielsgestel.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5271, 5275.

Plaats een reactie