Woning kopen Helvoirt

Plannen om een woning te kopen in Helvoirt? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand bestaan er diverse faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarbij is er vlakbij mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 13.735 woningen (62,5% koopwoning, 37,5% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €555.788. Op deze informatieve website bekijk je het woningaanbod in Helvoirt, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Brabant.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €394.000, de gemiddelde transactieprijs is €555.788.
 • In de regio vind je volop opties zoals restaurants, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteVught
PlaatsHelvoirt
Postcode5268
Netnummer0411 (+31411)
Inwoners (gemeente)26.558
Aantal huishoudens11.272
Aantal huishoudens met kinderen4.115
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen13.735
Aantal koopwoningen10.641
Aantal huurwoningen3.094
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€394.000
Gemiddelde verkoopprijs€555.788
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Helvoirt juli 2024

Met onze woningzoeker blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakteen relevante factoren als energieneutraal of rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Den Dungen, Gemonde, Cromvoirt, Berlicum of Oudheusden.

woning-te-koop-helvoirt

Appartement kopen in Helvoirt

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 97 m2.
 • Het energiegebruik is circa 810 m3 gas en doorgaans 2030 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Helvoirt

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 115 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1170 kuub gas & 2880 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Helvoirt is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 83 m2 en 118 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3100 kWh stroom + 1400 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Helvoirt

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 & 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3820 kWh stroom + 1780 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 en 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 4950 stroom (kWh) & 2380 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Helvoirt

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je weet wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Helvoirt Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding komt tot stand door de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en directe verbouwkosten ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Helvoirt

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder bekijk je gegevens van taxateurs en makelaars in Helvoirt en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Helvoirt geeft je persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.350 en €2.800. In de volgende weergave check je adressen van financieel adviseurs in Helvoirt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Helvoirt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Helvoirt

Recent (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Helvoirt en net daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Helvoirt kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Vught bestaan er circa 13.735 huizen. De verdeling is als volgt: 10.641 (62,5%) koopwoningen en 3.094 (37,5%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 144 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €394.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €555.788. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Helvoirt. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Helvoirt?

Een woonobject in Vught heeft een verbruik van gemiddeld 1360 kuub aardgas en 3110 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (810 kuub aardgas en 2030 kWh stroom. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (2380 m3 aan gas en 4950 elektra (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Helvoirt passen duurzame producten zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Helvoirt?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 26.558 mensen in 11.272 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 3.790 eenpersoonshuishoudens, 3.367 gezinnen zonder kinderen en 4.115 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,26 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of social media. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Helvoirt?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Helvoirt bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.haaren.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 5268.

Plaats een reactie