Woning kopen Brakel

Ga je een woning kopen in Brakel? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving heb je veel faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Tevens vind je hier een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 11.852 huizen (67,3% koopwoning, 32,6% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €403.431. Op deze informatieve website blader je door het woningaanbod in Brakel, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €267.000, de gemiddelde transactieprijs is €403.431.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals restaurants, kinderopvang, winkels, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZaltbommel
PlaatsBrakel
Postcode5306
Netnummer0418 (+31418)
Inwoners (gemeente)28.881
Aantal huishoudens11.862
Aantal huishoudens met kinderen4.568
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen11.852
Aantal koopwoningen10.313
Aantal huurwoningen1.539
Gemiddelde woonoppervlakte141 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€403.431
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Brakel april 2024

Met onze huizenzoeker tref je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op bouwjaar, ligging, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals zuinigheid of en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Poederoijen, Aalst, Zuilichem, Liempde & Esch.

woning-te-koop-brakel

Aanbod appartement kopen in Brakel

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 – 98 m2.
 • Het energiegebruik is circa 730 m3 gas en doorgaans 2140 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Brakel

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 107 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1060 kuub gas en daarbij 2700 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Brakel is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 83 m2 & 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2870 kWh elektriciteit + 1210 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Brakel

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 127 m2 & 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3450 kWh elektra + 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 en 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4390 elektriciteit (kWh) en 1920 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Brakel

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je weet wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Brakel Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Door middel van koopsom, kosten koper, eigen middelen en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Brakel

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand tonen wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Brakel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Brakel helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 en €2.750. In de tabel hieronder vind je adressen van financieel adviseurs in Brakel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Brakel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Brakel

Afgelopen maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Brakel en direct omgeving. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Brakel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Zaltbommel bestaan er circa 11.852 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 10.313 (67,3%) koopwoningen en 1.539 (32,6%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 141 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €267.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €403.431. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Brakel. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Brakel?

Een woning in Zaltbommel verbruikt qua energie gem. zo’n 1320 m3 per jaar aan gas en 3220 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (730 m3 gas voor verwarming en warm water en 2140 kWh stroom. Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1920 m3 aan gas en 4390 kWh stroom). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Brakel passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Brakel?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 28.881 personen in 11.862 verschillende gezinnen. Dat betreffen 3.628 eenpersoonshuishoudens, 3.666 gezinnen zonder kinderen en 4.568 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,41 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Nu begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Brakel?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Brakel plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.zaltbommel.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5306.

Plaats een reactie