Woning kopen Tinte

Ga je een woning kopen in Tinte? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt zijn er allerhande voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast is er vlakbij een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 6.943 woningen (72,6% koophuis, 27,2% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €595.974. Op Woningassistent.nl check je het actuele woningaanbod in Tinte, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €362.000, de gemiddelde woningprijs is €595.974.
 • In de regio zijn veel opties zoals kinderopvang, sportclubs, scholen, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteWestvoorne
PlaatsTinte
Postcode3234
Netnummer0181 (+31181)
Inwoners (gemeente)14.731
Aantal huishoudens6.668
Aantal huishoudens met kinderen2.144
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen6.943
Aantal koopwoningen5.713
Aantal huurwoningen1.230
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€362.000
Gemiddelde verkoopprijs€595.974
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik3310 kWh

Woningaanbod Tinte mei 2024

In onderstaande weergave check je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamersen extra details als verwarming & rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Rockanje, Zwartewaal, Oostvoorne, Vierpolders of Oudenhoorn.

woning-te-koop-tinte

Aanbod appartement kopen in Tinte

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 105 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 790 m3 gas en tevens 1890 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Tinte

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 88 m2 & 111 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1070 kuub gas en gem. 2910 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Tinte is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 & 131 m2.
 • Schatting: er wordt 3000 kWh elektriciteit + 1250 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Tinte

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 & 147 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3310 kWh elektra + 1430 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4380 elektra (kWh) & 2020 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Tinte

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je weet wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Tinte Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering definitief te regelen. Door middel van aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Tinte

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder vind je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Tinte en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Tinte geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 & €2.850. In de lijst hierna vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Tinte.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tinte. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Tinte

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Tinte en daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Tinte kopen?

In de gemeente Westvoorne vinden we circa 6.943 huizen. Er zijn 5.713 (72,6%) koophuizen en 1.230 (27,2%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 139 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €362.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €595.974. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tinte. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Tinte?

Een huis in Westvoorne verbruikt gemiddeld 1420 m3 gas en 3310 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (790 m3 gas en 1890 stroom (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2020 kuub gas en 4380 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Tinte passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Tinte?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 14.731 mensen in 6.668 huishoudens. Het betreft 2.082 eenpersoonshuishoudens, 2.442 gezinnen zonder kinderen en 2.144 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,19 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Tinte?

In deze streek zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Tinte laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.westvoorne.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 3234.

Plaats een reactie