Woning kopen Zwartewaal

Alles weten over woning kopen in Zwartewaal? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. In de omgeving heb je uiteenlopende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Tevens tref je hier mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 8.110 woningen (66,2% koopwoning, 33,7% huurhuizen). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €371.768. Op dit huizenportaal check je het laatste woningaanbod in Zwartewaal, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Je vind hier zowel kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €257.000, de basis verkoopprijs is €371.768.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, restaurants, openbaar vervoer, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteBrielle
PlaatsZwartewaal
Postcode3238
Netnummer0181 (+31181)
Inwoners (gemeente)17.271
Aantal huishoudens7.795
Aantal huishoudens met kinderen2.629
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen8.110
Aantal koopwoningen6.462
Aantal huurwoningen1.648
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€257.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.768
Gemiddeld gasverbruik1140 m3
Gemiddeld stroomverbruik3000 kWh

Woningaanbod Zwartewaal mei 2024

In deze lijst krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, ligging, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als verwarming of en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Middelharnis, Stad aan ’t Haringvliet, Rockanje, Tinte & Oostvoorne.

woning-te-koop-zwartewaal

Een appartement kopen in Zwartewaal

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 en 94 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 730 m3 gas & 2350 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Zwartewaal

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 120 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1070 kuub gas + 2940 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Zwartewaal is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 126 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3060 kWh elektra + 1270 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Zwartewaal

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 133 m2 – 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3330 kWh stroom & 1380 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 204 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4340 stroom (kWh) & 1820 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Zwartewaal

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Zwartewaal Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Aan de hand van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Zwartewaal

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel tref je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Zwartewaal en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Zwartewaal helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 & €2.900. In de opsomming hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Zwartewaal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zwartewaal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Zwartewaal

Deze maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Zwartewaal en omliggende plekken. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost gemiddeld een woning in Zwartewaal kopen?

In en rondom de gemeente Brielle zijn er ruim 8.110 huizen. Het gaat om 6.462 (66,2%) koopwoningen en 1.648 (33,7%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 120 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €257.000 en de gem. marktprijs is €371.768. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zwartewaal. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Zwartewaal?

Een woning in Brielle verbruikt gemiddeld 1140 m3 per jaar aan gas en 3000 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (730 m3 aan gas en 2350 elektra (kWh). Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (1820 m3 gas voor verwarming en warm water en 4340 stroom (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Zwartewaal passen duurzame producten zoals dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Zwartewaal?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 17.271 inwoners in 7.795 huishoudens. Het betreft 2.550 eenpersoonshuishoudens, 2.616 families zonder kinderen en 2.629 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,18 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Zwartewaal?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Zwartewaal plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.brielle.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 3238.

Plaats een reactie