Woning kopen Middelharnis

Alles weten over woning kopen in Middelharnis? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand bestaan er allerhande faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Ook is er vlakbij een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 22.098 woningen (64,1% koophuis, 35,7% huurwoning). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €344.018. Op dit woningplatform vind je het beschikbare woningaanbod in Middelharnis, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €243.000, de gemiddelde transactieprijs is €344.018.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
PlaatsMiddelharnis
Postcode3241
Netnummer0187 (+31187)
Inwoners (gemeente)50.049
Aantal huishoudens21.138
Aantal huishoudens met kinderen7.352
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen22.098
Aantal koopwoningen19.040
Aantal huurwoningen3.058
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.018
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Middelharnis juni 2024

In onderstaande weergave tref je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, liggingen meer onderwerpen zoals energieprestaties of parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Stad aan ’t Haringvliet, Nieuwe-Tonge, Zwartewaal, Rockanje of Tinte.

woning-te-koop-middelharnis

Appartement kopen in Middelharnis

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 90 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 750 m3 gas en tevens 1970 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Middelharnis

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 114 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1010 kuub gas en gem. 2600 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Middelharnis is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 85 m2 en 128 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2760 kWh stroom & 1160 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Middelharnis

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 131 m2 & 140 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3190 kWh elektra + 1310 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 202 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3960 elektriciteit (kWh) + 1780 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Middelharnis

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Middelharnis zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering af te handelen. Aan de hand van aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Middelharnis

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel bieden wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Middelharnis en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Middelharnis geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 – €3.250. In de lijst hierna check je gegevens van financieel adviseurs in Middelharnis.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Middelharnis. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Middelharnis

Deze maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Middelharnis en omgeving. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost nu een woning in Middelharnis kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Goeree-Overflakkee zijn er 22.098 woonobjecten. Het gaat om 19.040 (64,1%) koopwoningen en 3.058 (35,7%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 133 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €243.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €344.018. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Middelharnis. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Middelharnis?

Een huishouden in Goeree-Overflakkee verbruikt gemiddeld 1220 m3 aan gas en 2940 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (750 m3 gas en 1970 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1780 m3 gas en 3960 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Middelharnis passen duurzame oplossingen als zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Middelharnis?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 50.049 inwoners in 21.138 huishoudens. Het gaat om 6.447 eenpersoonshuishoudens, 7.339 gezinnen zonder kinderen en 7.352 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,32 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Middelharnis?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Middelharnis bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 3240, 3241.

Plaats een reactie