Woning kopen Rockanje

Jouw aanstaande woning kopen in Rockanje? Het is een heerlijke plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving bestaan er veel faciliteiten als winkels en scholen. Daarbij geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 6.943 woningen (72,6% koopwoning, 27,2% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €595.974. Op dit woningportaal check je het actuele woningaanbod in Rockanje, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €362.000, de gemiddelde prijs van een woning is €595.974.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals sportclubs, natuurgebieden, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteWestvoorne
PlaatsRockanje
Postcode3235
Netnummer0181 (+31181)
Inwoners (gemeente)14.731
Aantal huishoudens6.668
Aantal huishoudens met kinderen2.144
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen6.943
Aantal koopwoningen5.713
Aantal huurwoningen1.230
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€362.000
Gemiddelde verkoopprijs€595.974
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik3310 kWh

Woningaanbod Rockanje mei 2024

Met onze woningzoeker bekijk je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, ligging, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijsen andere eigenschappen zoals energieneutraal en aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Zwartewaal, Middelharnis, Tinte, Oostvoorne & Vierpolders.

woning-te-koop-rockanje

Appartement kopen in Rockanje

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 91 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 790 m3 gas & 1890 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Rockanje

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 – 109 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1070 kuub gas & 2910 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Rockanje is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 en 122 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3000 kWh elektriciteit & 1250 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Rockanje

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 en 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 3310 kWh elektra en 1430 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 143 m2 en 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4380 stroom (kWh) & 2020 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Rockanje

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Rockanje Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. A.d.h.v. aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Rockanje

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder bekijk je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Rockanje en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Rockanje geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.200 en €3.250. In de lijst hierna tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Rockanje.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rockanje. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Rockanje

Deze maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Rockanje en in de buurt. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Rockanje kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Westvoorne zijn er ruim 6.943 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 5.713 (72,6%) koophuizen en 1.230 (27,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 139 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €362.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €595.974. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Rockanje. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Rockanje?

Een woonhuis in Westvoorne gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1420 kuub gas en 3310 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (790 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1890 kWh stroom. Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (2020 m3 per jaar aan gas en 4380 electriciteit (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Rockanje passen duurzame oplossingen als dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Rockanje?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 14.731 personen in 6.668 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 2.082 eenpersoonshuishoudens, 2.442 huishoudens zonder kinderen en 2.144 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,19 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Rockanje?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Rockanje bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.westvoorne.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3235.

Plaats een reactie