Woning kopen Stad aan ’t Haringvliet

Alles weten over woning kopen in Stad aan ’t Haringvliet? Het is een gezellige plaats in de provincie Zuid-Holland. In de buurt zijn er verschillende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook is er vlakbij een heerlijk natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In 2024 zijn er in de gemeente 22.098 huizen (64,1% koophuis, 35,7% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €344.018. Op Woningassistent.nl bekijk je het actuele woningaanbod in Stad aan ’t Haringvliet, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €243.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €344.018.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals openbaar vervoer, sportclubs, scholen, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
PlaatsStad aan ’t Haringvliet
Postcode3243
Netnummer0187 (+31187)
Inwoners (gemeente)50.049
Aantal huishoudens21.138
Aantal huishoudens met kinderen7.352
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen22.098
Aantal koopwoningen19.040
Aantal huurwoningen3.058
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.018
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Stad aan ’t Haringvliet mei 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamersen andere eigenschappen zoals energieneutraal en parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Nieuwe-Tonge, Sommelsdijk, Middelharnis, Zwartewaal en Rockanje.

woning-te-koop-stad-aan-t-haringvliet

Een appartement kopen in Stad aan ’t Haringvliet

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 105 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 750 m3 gas & 1970 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Stad aan ’t Haringvliet

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 121 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1010 kuub gas en +/- 2600 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Stad aan ’t Haringvliet is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 91 m2 – 123 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2760 kWh stroom en 1160 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Stad aan ’t Haringvliet

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 & 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3190 kWh stroom + 1310 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 150 m2 & 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3960 stroom (kWh) en 1780 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Stad aan ’t Haringvliet

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Stad aan ’t Haringvliet Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Stad aan ’t Haringvliet

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand bekijk je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Stad aan ’t Haringvliet en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Stad aan ’t Haringvliet helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 & €2.900. In de lijst hierna bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Stad aan ’t Haringvliet.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Stad aan ’t Haringvliet. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Stad aan ’t Haringvliet

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Stad aan ’t Haringvliet en direct omgeving. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Stad aan ’t Haringvliet kopen?

In deze gemeente Goeree-Overflakkee zijn er ruim 22.098 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 19.040 (64,1%) koophuizen en 3.058 (35,7%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 133 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €243.000 en de gem. verkoopprijs is €344.018. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Stad aan ’t Haringvliet. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Stad aan ’t Haringvliet?

Een woonobject in Goeree-Overflakkee gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1220 kuub gas p/jaar en 2940 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (750 m3 aan gas en 1970 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1780 kuub aardgas en 3960 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Stad aan ’t Haringvliet passen duurzame oplossingen als zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Stad aan ’t Haringvliet?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 50.049 personen in 21.138 verschillende gezinnen. Het gaat om 6.447 eenpersoonshuishoudens, 7.339 gezinnen zonder kinderen en 7.352 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,32 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Stad aan ’t Haringvliet?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Stad aan ’t Haringvliet bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3243.

Plaats een reactie