Woning kopen Eerbeek

Alles weten over woning kopen in Eerbeek? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In de buurt heb je meerdere dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens is er vlakbij een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente herbergt in totaal 9.416 woningen (62% koop, 37,9% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €377.695. Op dit woningplatform bieden wij het beschikbare woningaanbod in Eerbeek, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €268.000, de gemiddelde verkoopprijs is €377.695.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals restaurants, natuurgebieden, winkels, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBrummen
PlaatsEerbeek
Postcode6961
Netnummer0313 (+31313)
Inwoners (gemeente)20.726
Aantal huishoudens9.036
Aantal huishoudens met kinderen3.038
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen9.416
Aantal koopwoningen8.254
Aantal huurwoningen1.162
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€268.000
Gemiddelde verkoopprijs€377.695
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Eerbeek juni 2024

Bijgaand maak je kennis met optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woningtypeen meer onderwerpen zoals energieprestaties & de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Hall, Leuvenheim, Laag-Soeren, Spankeren en Ellecom.

woning-te-koop-eerbeek

Aanbod appartement kopen in Eerbeek

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 94 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 860 m3 gas en gem. 2020 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Eerbeek

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 & 110 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1090 kuub gas en +/- 2510 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Eerbeek is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 & 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2670 kWh elektriciteit en 1220 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Eerbeek

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 128 m2 & 153 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3170 kWh elektra & 1460 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 154 m2 & 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4020 elektra (kWh) en 2080 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Eerbeek

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Eerbeek Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning in orde te maken. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Eerbeek

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel vind je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Eerbeek en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Eerbeek geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 & €3.150. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Eerbeek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eerbeek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Eerbeek

In juni 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Eerbeek en net daarbuiten. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is een woning in Eerbeek kopen?

In de hele gemeente Brummen vind je ongeveer 9.416 woonhuizen. Hierbij spreken we van 8.254 (62%) koophuizen en 1.162 (37,9%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 126 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €268.000 en de gem. marktprijs is €377.695. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Eerbeek. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Eerbeek?

Een woonobject in Brummen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1390 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2950 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (860 m3 per jaar aan gas en 2020 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (2080 m3 gas en 4020 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Eerbeek passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Eerbeek?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 20.726 mensen in 9.036 verschillende huishoudens. Dit zijn 2.652 eenpersoonshuishoudens, 3.346 gezinnen zonder kinderen en 3.038 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,25 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Eerbeek?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Eerbeek laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.brummen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6960, 6961.

Plaats een reactie