Woning kopen Leuvenheim

Snel een woning kopen in Leuvenheim? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In de regio zijn er uiteenlopende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop vind je hier een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 9.416 huizen (62% koop, 37,9% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €377.695. Op Woningassistent.nl tonen wij het actuele woningaanbod in Leuvenheim, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €268.000, de gemiddelde woningprijs is €377.695.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals restaurants, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBrummen
PlaatsLeuvenheim
Postcode6974
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)20.726
Aantal huishoudens9.036
Aantal huishoudens met kinderen3.038
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen9.416
Aantal koopwoningen8.254
Aantal huurwoningen1.162
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€268.000
Gemiddelde verkoopprijs€377.695
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Leuvenheim april 2024

In het overzicht hieronder vind je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakte, woningtypeen additionele aspecten als energielabel en parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Tonden, Angerlo, Hall, Eerbeek of Laag-Soeren.

woning-te-koop-leuvenheim

Eigen appartement kopen in Leuvenheim

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en de VvE doet het onderhoud. Belangrijke nadelen: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 103 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 860 m3 gas & 2020 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Leuvenheim

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 84 m2 & 122 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1090 kuub gas + 2510 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Leuvenheim is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 95 m2 – 128 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2670 kWh elektra en 1220 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Leuvenheim

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 152 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3170 kWh elektriciteit en 1460 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 – 202 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4020 elektra (kWh) + 2080 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Leuvenheim

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Leuvenheim Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod komt tot stand door de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning in orde te maken. Op basis van woningwaarde, kosten koper, in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Leuvenheim

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand vind je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Leuvenheim en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Leuvenheim helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 en €2.500. In het schema hier bieden we gegevens van financieel adviseurs in Leuvenheim.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Leuvenheim. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Leuvenheim

De afgelopen periode (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Leuvenheim en net daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost gemiddeld een woning in Leuvenheim kopen?

In de hele gemeente Brummen bestaan er circa 9.416 woonhuizen. Er zijn 8.254 (62%) koophuizen en 1.162 (37,9%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 126 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €268.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €377.695. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Leuvenheim. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Leuvenheim?

Een woonhuis in Brummen kent een gem. verbruik van 1390 kuub gas p/jaar en 2950 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (860 m3 aan gas en 2020 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (2080 m3 gas voor verwarming en warm water en 4020 kWh stroom). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Leuvenheim passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Leuvenheim?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 20.726 inwoners in 9.036 verschillende gezinnen. Het betreft 2.652 eenpersoonshuishoudens, 3.346 huishoudens zonder kinderen en 3.038 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,25 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Leuvenheim?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Leuvenheim bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.brummen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 6974.

Plaats een reactie