Woning kopen Hall

Alles weten over woning kopen in Hall? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In de regio heb je diverse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook geniet je hier ook van een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 9.416 woningen (62% koopwoning, 37,9% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €377.695. Op dit huizenplatform bekijk je het huidige woningaanbod in Hall, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €268.000, de gemiddelde huizenprijs is €377.695.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels, sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBrummen
PlaatsHall
Postcode6964
Netnummer0313 (+31313)
Inwoners (gemeente)20.726
Aantal huishoudens9.036
Aantal huishoudens met kinderen3.038
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen9.416
Aantal koopwoningen8.254
Aantal huurwoningen1.162
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€268.000
Gemiddelde verkoopprijs€377.695
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Hall juni 2024

In het schema hierna bieden we alle huizen die te koop staan in juni 2024. Filter eenvoudig op aantal kamers, bouwjaar, ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtypeen meer onderwerpen zoals duurzaamheid of en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Leuvenheim, Tonden, Eerbeek, Laag-Soeren en Spankeren.

woning-te-koop-hall

Eigen appartement kopen in Hall

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 – 96 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 860 m3 gas en 2020 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Hall

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 110 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1090 kuub gas en gem. 2510 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Hall is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 98 m2 & 129 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2670 kWh elektra + 1220 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Hall

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 134 m2 en 142 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3170 kWh elektriciteit en 1460 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 en 191 m2.
 • Verwachting: er wordt 4020 stroom (kWh) en 2080 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Hall

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Hall Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding zal afhangen van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Aan de hand van aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Hall

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder bekijk je gegevens van taxateurs en makelaars in Hall en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Hall helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.500 & €3.100. In de volgende weergave bekijk je adressen van financieel adviseurs in Hall.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hall. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Hall

In juni 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Hall en direct omgeving. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Hall kopen?

In de hele gemeente Brummen zijn er ruim 9.416 woonhuizen. Dit zijn 8.254 (62%) koopwoningen en 1.162 (37,9%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 126 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €268.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €377.695. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Hall. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Hall?

Een huis in Brummen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1390 kuub gas en 2950 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (860 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2020 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (2080 kuub aardgas en 4020 electriciteit (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Hall passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Hall?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 20.726 mensen die we kunnen onderverdelen in 9.036 verschillende huishoudens. Er wonen 2.652 eenpersoonshuishoudens, 3.346 gezinnen zonder kinderen en 3.038 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,25 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Hall?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Hall zetten. Informeer bij de gemeente (www.brummen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 6964.

Plaats een reactie