Woning kopen Spankeren

Wil je een woning kopen in Spankeren? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt heb je toegang tot diverse dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarnaast vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 21.281 huizen (54,9% koopwoning, 43,9% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €367.012. Op deze informatieve website blader je door het beschikbare woningaanbod in Spankeren, contactgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €236.000, de basis verkoopprijs is €367.012.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals openbaar vervoer, scholen, kinderopvang, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteRheden
PlaatsSpankeren
Postcode6956
Netnummer0313 (+31313)
Inwoners (gemeente)43.761
Aantal huishoudens21.128
Aantal huishoudens met kinderen6.056
Gemiddelde huishoudensgrootte2,02
Aantal woningen21.281
Aantal koopwoningen15.733
Aantal huurwoningen5.548
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€367.012
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Spankeren juni 2024

Onderstaand blader je door alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, bouwjaar, vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, aantal kamersen andere woningeigenschappen als woninglabel & mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook huizen die te koop staan in Laag-Soeren, Eerbeek, Ellecom, Dieren & Didam.

woning-te-koop-spankeren

Appartement kopen in Spankeren

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 en 96 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 870 m3 gas en doorgaans 1880 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Spankeren

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 87 m2 & 125 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en +/- 2590 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Spankeren is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 95 m2 en 118 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2760 kWh elektra en 1380 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Spankeren

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 132 m2 & 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3040 kWh elektra & 1570 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 & 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4130 elektra (kWh) + 2360 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Spankeren

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Spankeren Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van het huis definitief te regelen. A.d.h.v. woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Spankeren

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder bekijk je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Spankeren en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Spankeren geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 – €2.950. In de opsomming hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Spankeren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Spankeren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Spankeren

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Spankeren en omliggende plekken. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Spankeren kopen?

In de hele gemeente Rheden vinden we circa 21.281 woonobjecten. Je vindt hier circa 15.733 (54,9%) koophuizen en 5.548 (43,9%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 119 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €236.000 en de gem. marktprijs is €367.012. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Spankeren. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Spankeren?

Een huis in Rheden verbruikt qua energie gem. zo’n 1330 m3 aan gas en 2680 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (870 kuub gas en 1880 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (2360 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4130 kWh elektra). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Spankeren passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Spankeren?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 43.761 inwoners in 21.128 huishoudens. Het gaat om 8.644 eenpersoonshuishoudens, 6.428 huishoudens zonder kinderen en 6.056 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,02 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Spankeren?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Spankeren bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.rheden.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 6956.

Plaats een reactie