Woning kopen Ellecom

Ga je een woning kopen in Ellecom? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt vind je voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Verder is er vlakbij een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 21.281 woningen (54,9% koophuis, 43,9% huur). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €367.012. Op deze pagina bekijk je het beschikbare woningaanbod in Ellecom, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €236.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €367.012.
 • In de regio vind je volop opties zoals natuurgebieden, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteRheden
PlaatsEllecom
Postcode6955
Netnummer0313 (+31313)
Inwoners (gemeente)43.761
Aantal huishoudens21.128
Aantal huishoudens met kinderen6.056
Gemiddelde huishoudensgrootte2,02
Aantal woningen21.281
Aantal koopwoningen15.733
Aantal huurwoningen5.548
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€367.012
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Ellecom juni 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamersen andere woningeigenschappen als duurzaamheid of mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Spankeren, Laag-Soeren, Dieren, Didam of Loo Gld.

woning-te-koop-ellecom

Studio of appartement kopen in Ellecom

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 97 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 870 m3 gas en doorgaans 1880 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Ellecom

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 113 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1180 kuub gas en doorgaans 2590 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Ellecom is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 82 m2 – 131 m2.
 • Schatting: er wordt 2760 kWh elektriciteit en 1380 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Ellecom

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 132 m2 – 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3040 kWh elektriciteit en 1570 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 en 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4130 elektriciteit (kWh) + 2360 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Ellecom

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer het duidelijk is wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Ellecom Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Kijk goed of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Door middel van aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Ellecom

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Hij of zij heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel bieden wij adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Ellecom en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Ellecom geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 – €3.050. In de opsomming hierna bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Ellecom.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ellecom. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Ellecom

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Ellecom en in de buurt. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Ellecom kopen?

In de hele gemeente Rheden registreren wij 21.281 huizen. Dit zijn 15.733 (54,9%) koopwoningen en 5.548 (43,9%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 119 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €236.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €367.012. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ellecom. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Ellecom?

Een woning in Rheden kent een gem. verbruik van 1330 m3 aan gas en 2680 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (870 kuub gas en 1880 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2360 kuub gas en 4130 elektra (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Ellecom passen duurzame oplossingen als zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Ellecom?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 43.761 mensen in 21.128 verschillende huishoudens. Dat betreffen 8.644 eenpersoonshuishoudens, 6.428 gezinnen zonder kinderen en 6.056 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,02 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Ellecom?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Ellecom plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.rheden.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 6955.

Plaats een reactie