Woning kopen Laag-Soeren

Ga je een woning kopen in Laag-Soeren? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek zijn er voldoende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien vind je hier een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 21.281 woningen (54,9% koop, 43,9% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €367.012. Op dit woningportaal check je het huidige woningaanbod in Laag-Soeren, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €236.000, de gemiddelde prijs van een woning is €367.012.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals winkels, kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteRheden
PlaatsLaag-Soeren
Postcode6957
Netnummer0313 (+31313)
Inwoners (gemeente)43.761
Aantal huishoudens21.128
Aantal huishoudens met kinderen6.056
Gemiddelde huishoudensgrootte2,02
Aantal woningen21.281
Aantal koopwoningen15.733
Aantal huurwoningen5.548
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€367.012
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik2680 kWh

Woningaanbod Laag-Soeren juni 2024

In het overzicht hieronder check je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Kies op basis van woningtype, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals zuinigheid en de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Eerbeek, Hall, Spankeren, Ellecom of Dieren.

woning-te-koop-laag-soeren

Studio of appartement kopen in Laag-Soeren

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 en 100 m2.
 • Het energiegebruik is circa 870 m3 gas + 1880 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Laag-Soeren

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 120 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1180 kuub gas en daarbij 2590 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Laag-Soeren is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 – 127 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2760 kWh stroom + 1380 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Laag-Soeren

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 130 m2 – 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3040 kWh elektra + 1570 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 en 203 m2.
 • Verwachting: er wordt 4130 elektra (kWh) & 2360 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Laag-Soeren

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je weet wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Laag-Soeren Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Door middel van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Laag-Soeren

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder vind je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Laag-Soeren en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Laag-Soeren helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.850 & €2.800. In de opsomming hierna verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Laag-Soeren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Laag-Soeren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Laag-Soeren

Deze maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Laag-Soeren en omgeving. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Laag-Soeren kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Rheden vind je ongeveer 21.281 huizen. Er zijn 15.733 (54,9%) koopwoningen en 5.548 (43,9%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 119 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €236.000 en de gem. verkoopprijs is €367.012. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Laag-Soeren. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Laag-Soeren?

Een huis in Rheden gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1330 kuub aardgas en 2680 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (870 m3 gas voor verwarming en warm water en 1880 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (2360 kuub aardgas en 4130 electriciteit (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Laag-Soeren passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Laag-Soeren?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 43.761 inwoners die we kunnen onderverdelen in 21.128 huishoudens. Dit zijn 8.644 eenpersoonshuishoudens, 6.428 gezinnen zonder kinderen en 6.056 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,02 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Laag-Soeren?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Laag-Soeren realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.rheden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 6957.

Plaats een reactie