Woning kopen Tonden

Jouw aanstaande woning kopen in Tonden? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de regio zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop tref je hier een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 9.416 woningen (62% koop, 37,9% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €377.695. Op dit woningportaal ontdek je het woningaanbod in Tonden, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €268.000, de gemiddelde verkoopprijs is €377.695.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals winkels, natuurgebieden, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBrummen
PlaatsTonden
Postcode6975
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)20.726
Aantal huishoudens9.036
Aantal huishoudens met kinderen3.038
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen9.416
Aantal koopwoningen8.254
Aantal huurwoningen1.162
Gemiddelde woonoppervlakte126 m2
Gemiddelde WOZ€268.000
Gemiddelde verkoopprijs€377.695
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik2950 kWh

Woningaanbod Tonden april 2024

In het overzicht hieronder check je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamersen meer onderwerpen zoals energielabel en rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Angerlo, Giesbeek, Leuvenheim, Hall of Eerbeek.

woning-te-koop-tonden

Eigen appartement kopen in Tonden

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn vaak gunstig gelegen, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 68 m2 & 93 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 860 m3 gas en gem. 2020 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Tonden

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 76 m2 – 106 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1090 kuub gas & 2510 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Tonden is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 – 121 m2.
 • Schatting: er wordt 2670 kWh elektriciteit & 1220 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Tonden

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 129 m2 & 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3170 kWh elektriciteit + 1460 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 – 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4020 stroom (kWh) & 2080 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Tonden

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Tonden Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. D.m.v. koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Tonden

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder tref je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Tonden en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Tonden helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 – €2.500. In de opsomming hierna bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Tonden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Tonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Tonden

Afgelopen maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Tonden en in de buurt. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Toetsinkomen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Tonden kopen?

In en rondom de gemeente Brummen registreren wij 9.416 huizen. We maken onderscheid tussen 8.254 (62%) koophuizen en 1.162 (37,9%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 126 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €268.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €377.695. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Tonden. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Tonden?

Een huis in Brummen verbruikt gemiddeld 1390 m3 aan gas en 2950 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (860 kuub aardgas en 2020 stroom (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (2080 kuub gas en 4020 kWh stroom). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Tonden passen duurzame producten zoals dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Tonden?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 20.726 mensen in 9.036 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.652 eenpersoonshuishoudens, 3.346 families zonder kinderen en 3.038 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,25 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Tonden?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Tonden realiseren. Informeer bij de gemeente (www.brummen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 6975.

Plaats een reactie