Woning kopen Erichem

Van plan om een woning te kopen in Erichem? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek vind je uiteenlopende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder vind je hier een groot natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 10.933 woningen (74,6% koop, 25,1% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €429.241. Op dit huizenportaal bieden wij het woningaanbod in Erichem, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €322.000, de gemiddelde prijs van een woning is €429.241.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals scholen, sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBuren
PlaatsErichem
Postcode4117
Netnummer0344 (+31344)
Inwoners (gemeente)26.749
Aantal huishoudens11.053
Aantal huishoudens met kinderen4.229
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen10.933
Aantal koopwoningen10.100
Aantal huurwoningen833
Gemiddelde woonoppervlakte157 m2
Gemiddelde WOZ€322.000
Gemiddelde verkoopprijs€429.241
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3560 kWh

Woningaanbod Erichem mei 2024

Onderstaand verstrekken we alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, aantal kamersen andere eigenschappen zoals verwarming of de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Ravenswaaij, Everdingen, Asch, Beusichem en Zoelmond.

woning-te-koop-erichem

Appartement kopen in Erichem

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 960 m3 gas en daarbij 2500 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Erichem

Een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 – 113 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1090 kuub gas & 2770 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Erichem is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 91 m2 en 129 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3040 kWh elektra + 1250 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Erichem

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 131 m2 – 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3500 kWh elektriciteit & 1460 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4420 elektra (kWh) & 1990 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Erichem

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Erichem Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. D.m.v. koopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Erichem

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Erichem en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een goede hypotheekadviseur in Erichem helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 – €2.750. In onderstaande lijst vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Erichem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Erichem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Erichem

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Erichem en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Antikraak wonen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is gemiddeld een woning in Erichem kopen?

In de gemeente Buren vind je ongeveer 10.933 woningen. We maken onderscheid tussen 10.100 (74,6%) koophuizen en 833 (25,1%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 157 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €322.000 en de gem. marktprijs is €429.241. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Erichem. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Erichem?

Een huis in Buren heeft een verbruik van gemiddeld 1520 m3 aan gas en 3560 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (960 kuub gas en 2500 stroom (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1990 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4420 kWh stroom). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Erichem passen duurzame oplossingen als warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Erichem?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente leven 26.749 inwoners in 11.053 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.834 eenpersoonshuishoudens, 3.990 families zonder kinderen en 4.229 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,41 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Erichem?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Erichem plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.buren.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 4116, 4117.

Plaats een reactie