Woning kopen Wezuperbrug

Jouw ideale woning kopen in Wezuperbrug? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Drenthe. In de nabije buurt vind je veel voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Verder vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 15.580 huizen (69,3% koop, 30,5% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €312.553. Op dit woningplatform tonen wij het huidige woningaanbod in Wezuperbrug, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €312.553.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals sportclubs, scholen, kinderopvang, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsWezuperbrug
Postcode7853
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Wezuperbrug juli 2024

In deze lijst check je alle huizen die te koop staan in juli 2024. Zoom verder in op bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtypeen additionele aspecten als energieneutraal en en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Aalden, Meppen, Wezup, Zweeloo & De Kiel.

woning-te-koop-wezuperbrug

Appartement kopen in Wezuperbrug

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 97 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 890 m3 gas en gem. 1920 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Wezuperbrug

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 124 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1160 kuub gas en gem. 2400 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Wezuperbrug is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 & 123 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2610 kWh stroom en 1310 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Wezuperbrug

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 en 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2970 kWh elektriciteit + 1400 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 145 m2 en 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3860 elektriciteit (kWh) + 1950 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Wezuperbrug

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Wezuperbrug Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding bepaal je op basis van de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Door middel van het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Wezuperbrug

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Wezuperbrug en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Wezuperbrug helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.300 – €3.250. In de lijst hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Wezuperbrug.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wezuperbrug. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Wezuperbrug

Deze maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Wezuperbrug en net daarbuiten. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Wezuperbrug kopen?

In de buurt van de gemeente Coevorden vinden we circa 15.580 huizen. De verdeling is als volgt: 13.525 (69,3%) koophuizen en 2.055 (30,5%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 145 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €210.000 en de gem. verkoopprijs is €312.553. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Wezuperbrug. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Wezuperbrug?

Een woonobject in Coevorden heeft een verbruik van gemiddeld 1490 kuub gas p/jaar en 3040 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1920 kWh stroom. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1950 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3860 kWh stroom). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Wezuperbrug passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Wezuperbrug?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 35.297 mensen in 15.501 gezinnen. Hier wonen 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 gezinnen zonder kinderen en 5.181 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,23 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Wezuperbrug?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Wezuperbrug laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.coevorden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7853.

Plaats een reactie