Woning kopen Wezup

Ga je een woning kopen in Wezup? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Drenthe. In de omgeving bestaan er diverse dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien kan je hier genieten van een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 15.580 woningen (69,3% koopwoning, 30,5% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €312.553. Op Woningassistent.nl check je het recente woningaanbod in Wezup, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €312.553.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, winkels, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsWezup
Postcode7852
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Wezup april 2024

In het overzicht hieronder ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, bouwjaar, woningtype, ligging, aantal kamers, vraagprijsen andere woningeigenschappen als CV-ketel & aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Wezuperbrug, Aalden, Zweeloo, De Kiel of Schoonoord.

woning-te-koop-wezup

Studio of appartement kopen in Wezup

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 102 m2.
 • Het energiegebruik is circa 890 m3 gas en gem. 1920 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Wezup

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 & 110 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1160 kuub gas & 2400 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Wezup is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 83 m2 – 129 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2610 kWh elektra + 1310 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Wezup

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 154 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2970 kWh stroom + 1400 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 & 193 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3860 stroom (kWh) + 1950 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Wezup

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Wezup Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Op basis van aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Wezup

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel tonen wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Wezup en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Wezup helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.250 & €3.150. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Wezup.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wezup. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Wezup

Recent (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Wezup en net daarbuiten. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost nu een woning in Wezup kopen?

In deze gemeente Coevorden zijn er 15.580 woonhuizen. Je vindt hier circa 13.525 (69,3%) koopwoningen en 2.055 (30,5%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 145 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €210.000 en de gem. verkoopprijs is €312.553. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wezup. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Wezup?

Een woonhuis in Coevorden heeft een verbruik van gemiddeld 1490 kuub aardgas en 3040 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (890 kuub gas p/jaar en 1920 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1950 m3 gas en 3860 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Wezup passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Wezup?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 35.297 inwoners in 15.501 huishoudens. Hier wonen 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 gezinnen zonder kinderen en 5.181 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,23 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Wezup?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Wezup laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.coevorden.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7852.

Plaats een reactie