Woning kopen Zweeloo

Wil je een woning kopen in Zweeloo? Het is een erg populaire plek in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt heb je uiteenlopende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder kan je hier genieten van een prachtige natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 15.580 woningen (69,3% koophuis, 30,5% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €312.553. Op dit woningplatform vind je het beschikbare woningaanbod in Zweeloo, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde prijs van een woning is €312.553.
 • In de regio vind je volop opties zoals restaurants, kinderopvang, winkels, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsZweeloo
Postcode7851
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Zweeloo juli 2024

In ons overzicht tref je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, ligging, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals energieprestaties of en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Wezup, Wezuperbrug, De Kiel, Schoonoord of t Haantje.

woning-te-koop-zweeloo

Appartement kopen in Zweeloo

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 101 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 890 m3 gas en tevens 1920 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Zweeloo

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 74 m2 – 110 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1160 kuub gas en tevens 2400 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Zweeloo is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 en 122 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2610 kWh stroom en 1310 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Zweeloo

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 151 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2970 kWh elektra en 1400 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 – 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 3860 elektriciteit (kWh) + 1950 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Zweeloo

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Zweeloo Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. Door middel van woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Zweeloo

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bekijk je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Zweeloo en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Zweeloo geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.900 & €2.600. In de volgende weergave tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Zweeloo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zweeloo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Zweeloo

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Zweeloo en daarbuiten. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Zweeloo kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Coevorden vinden we circa 15.580 woonobjecten. Je vindt hier circa 13.525 (69,3%) koopwoningen en 2.055 (30,5%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 145 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €210.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €312.553. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zweeloo. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Zweeloo?

Een huis in Coevorden heeft een verbruik van gemiddeld 1490 kuub gas en 3040 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (890 kuub gas en 1920 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1950 m3 per jaar aan gas en 3860 kWh stroom). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Zweeloo passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Zweeloo?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 35.297 personen in 15.501 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 families zonder kinderen en 5.181 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan is het tijd voor de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Zweeloo?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Zweeloo plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.coevorden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7851.

Plaats een reactie