Woning kopen Stegeren

Van plan om een woning te kopen in Stegeren? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek vind je allerhande dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Ook is er vlakbij een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 7.601 woningen (70,2% koopwoning, 29,6% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €378.619. Op deze website tonen wij het beschikbare woningaanbod in Stegeren, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Overijssel.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €267.000, de gemiddelde woningprijs is €378.619.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteOmmen
PlaatsStegeren
Postcode7737
Netnummer0529 (+31529)
Inwoners (gemeente)18.009
Aantal huishoudens7.467
Aantal huishoudens met kinderen2.638
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen7.601
Aantal koopwoningen6.229
Aantal huurwoningen1.372
Gemiddelde woonoppervlakte150 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€378.619
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Stegeren april 2024

Onderstaand verstrekken we alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, aantal kamersen meer onderwerpen zoals isolatie of de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook huizen te koop in Witharen, Vinkenbuurt, Beerze, Arriën en Vilsteren.

woning-te-koop-stegeren

Aanbod appartement kopen in Stegeren

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 102 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 910 m3 gas + 2140 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Stegeren

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 & 124 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1160 kuub gas & 2590 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Stegeren is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 – 118 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2660 kWh stroom + 1220 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Stegeren

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 & 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 3080 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 151 m2 en 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3930 stroom (kWh) & 1900 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Stegeren

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Stegeren Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering af te handelen. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Stegeren

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder bekijk je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Stegeren en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Stegeren geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 en €3.250. In onderstaande lijst vind je gegevens van financieel adviseurs in Stegeren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Stegeren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Stegeren

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Stegeren en daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Toetsinkomen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost nu een woning in Stegeren kopen?

In de buurt van de gemeente Ommen vinden we circa 7.601 huizen. We maken onderscheid tussen 6.229 (70,2%) koopwoningen en 1.372 (29,6%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 150 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €267.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €378.619. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Stegeren. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Stegeren?

Een woning in Ommen gebruikt gemiddeld 1440 kuub aardgas en 3090 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (910 kuub gas en 2140 stroom (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1900 m3 gas voor verwarming en warm water en 3930 electriciteit (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Stegeren passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Stegeren?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 18.009 personen in 7.467 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.250 eenpersoonshuishoudens, 2.579 gezinnen zonder kinderen en 2.638 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,37 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Stegeren?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Stegeren realiseren. Informeer bij de gemeente (www.ommen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7737.

Plaats een reactie