Woning kopen Erm

Jouw volgende woning kopen in Erm? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt vind je uiteenlopende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens vind je hier een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 15.580 huizen (69,3% koophuis, 30,5% huurwoning). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €312.553. Op dit woningportaal bekijk je het actuele woningaanbod in Erm, namen en adressen van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Er is een mix van starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €312.553.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsErm
Postcode7843
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Erm juli 2024

Bijgaand bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Zoek op vraagprijs, ligging, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtypeen andere woningeigenschappen als woninglabel & aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Veenoord, Holsloot, Diphoorn, Sleen & Nieuw-Amsterdam.

woning-te-koop-erm

Appartement kopen in Erm

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 99 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 890 m3 gas + 1920 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Erm

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 & 110 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1160 kuub gas & 2400 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Erm is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 en 120 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2610 kWh stroom & 1310 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Erm

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 122 m2 & 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2970 kWh elektra + 1400 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 155 m2 – 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3860 elektriciteit (kWh) & 1950 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Erm

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Erm Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering rond te maken. A.d.h.v. koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Erm

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder tref je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Erm en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Erm geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.700 – €3.000. In de tabel hieronder tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Erm.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Erm. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Erm

Recent (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Erm en in de buurt. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Antikraak wonen.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Erm kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Coevorden zijn er ruim 15.580 woonhuizen. Er zijn 13.525 (69,3%) koophuizen en 2.055 (30,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 145 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €312.553. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Erm. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Erm?

Een huis in Coevorden gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1490 m3 aan gas en 3040 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (890 kuub gas en 1920 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1950 m3 aan gas en 3860 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Erm passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Erm?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 35.297 inwoners in 15.501 verschillende huishoudens. Dit zijn 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 huishoudens zonder kinderen en 5.181 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,23 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Erm?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Erm bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.coevorden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 7843.

Plaats een reactie