Woning kopen Fluitenberg

Jouw volgende woning kopen in Fluitenberg? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Drenthe. In de omgeving zijn er verschillende voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 25.496 woningen (61,4% koop, 37,8% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €272.291. Op dit woningplatform check je het nieuwe woningaanbod in Fluitenberg, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Het aanbod is heel divers met bovenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €188.000, de basis verkoopprijs is €272.291.
 • In de regio zijn veel opties zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteHoogeveen
PlaatsFluitenberg
Postcode7931
Netnummer0528 (+31528)
Inwoners (gemeente)55.699
Aantal huishoudens24.351
Aantal huishoudens met kinderen8.406
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen25.496
Aantal koopwoningen18.931
Aantal huurwoningen6.565
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€188.000
Gemiddelde verkoopprijs€272.291
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2710 kWh

Woningaanbod Fluitenberg april 2024

Onderstaand krijg je inzicht in optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, vraagprijsen relevante factoren als energieneutraal of en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Pesse, Stuifzand, Nieuwlande, Hollandscheveld & Kerkenveld.

woning-te-koop-fluitenberg

Appartement kopen in Fluitenberg

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 & 105 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 800 m3 gas en daarbij 1840 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Fluitenberg

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 123 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1170 kuub gas en 2530 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Fluitenberg is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2670 kWh elektriciteit en 1340 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Fluitenberg

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 122 m2 – 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3120 kWh elektriciteit + 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 en 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 3810 elektriciteit (kWh) & 1910 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Fluitenberg

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Fluitenberg Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis in orde te maken. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), eigen geld en directe verbouwkosten calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Fluitenberg

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tonen wij adressen van taxatie experts en makelaars in Fluitenberg en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Fluitenberg geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.200 & €3.150. In onderstaande lijst check je namen en adressen van financieel adviseurs in Fluitenberg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Fluitenberg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Fluitenberg

Recent (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Fluitenberg en direct omgeving. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Fluitenberg kopen?

In deze gemeente Hoogeveen vind je ongeveer 25.496 woonhuizen. Hierbij spreken we van 18.931 (61,4%) koophuizen en 6.565 (37,8%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 128 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €188.000 en de gem. marktprijs is €272.291. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Fluitenberg. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Fluitenberg?

Een woonhuis in Hoogeveen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1280 kuub gas en 2710 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (800 m3 aan gas en 1840 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3810 kWh elektra). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Fluitenberg passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Fluitenberg?

Dit gebied wordt omschreven als erg In de gemeente leven 55.699 mensen in 24.351 huishoudens. Het betreft 8.409 eenpersoonshuishoudens, 7.536 families zonder kinderen en 8.406 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,23 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Fluitenberg?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Fluitenberg bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.hoogeveen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 7931.

Plaats een reactie