Woning kopen Pesse

Ga je een woning kopen in Pesse? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Drenthe. Op korte afstand zijn er allerhande voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens tref je hier een prachtig groen natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 25.496 woningen (61,4% koophuis, 37,8% huur). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €272.291. Op dit woningportaal bekijk je het recente woningaanbod in Pesse, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Drenthe.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €188.000, de gemiddelde huizenprijs is €272.291.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals restaurants, kinderopvang, scholen, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteHoogeveen
PlaatsPesse
Postcode7933
Netnummer0528 (+31528)
Inwoners (gemeente)55.699
Aantal huishoudens24.351
Aantal huishoudens met kinderen8.406
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen25.496
Aantal koopwoningen18.931
Aantal huurwoningen6.565
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€188.000
Gemiddelde verkoopprijs€272.291
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik2710 kWh

Woningaanbod Pesse juli 2024

Hieronder blader je door alle huizen die te koop staan in juli 2024. Zoom verder in op vraagprijs, aantal kamers, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtypeen andere eigenschappen zoals zuinigheid en rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Stuifzand, Tiendeveen, Fluitenberg, Nieuwlande of Hollandscheveld.

woning-te-koop-pesse

Appartement kopen in Pesse

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 96 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 800 m3 gas en tevens 1840 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Pesse

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 en 108 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1170 kuub gas & 2530 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Pesse is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 91 m2 & 130 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2670 kWh elektra en 1340 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Pesse

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 126 m2 & 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3120 kWh stroom + 1460 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 202 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3810 elektra (kWh) & 1910 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Pesse

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Pesse Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, kosten koper, in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Pesse

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel tref je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Pesse en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Pesse geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 en €2.550. In de tabel hieronder tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Pesse.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Pesse. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Pesse

Recent (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Pesse en omliggende plekken. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer informatie over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Pesse kopen?

In de hele gemeente Hoogeveen vinden we circa 25.496 woningen. Het gaat daarbij om 18.931 (61,4%) koopwoningen en 6.565 (37,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 128 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €188.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €272.291. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Pesse. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Pesse?

Een woning in Hoogeveen kent een gem. verbruik van 1280 m3 aan gas en 2710 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (800 m3 aan gas en 1840 kWh stroom. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1910 kuub gas p/jaar en 3810 kWh stroom). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Pesse passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Pesse?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 55.699 inwoners in 24.351 gezinnen. Hier wonen 8.409 eenpersoonshuishoudens, 7.536 huishoudens zonder kinderen en 8.406 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Pesse?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Pesse laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.hoogeveen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 7933.

Plaats een reactie