Woning kopen Wessem

Wil je een woning kopen in Wessem? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Limburg. In de regio zijn er verschillende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens ontdek je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 10.965 huizen (74,6% koophuis, 25,2% huurhuis). De woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €304.396. Op dit woningportaal bekijk je het beschikbare woningaanbod in Wessem, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €236.000, de gemiddelde verkoopprijs is €304.396.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals scholen, kinderopvang, restaurants, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteMaasgouw
PlaatsWessem
Postcode6019
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)23.965
Aantal huishoudens10.648
Aantal huishoudens met kinderen3.306
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen10.965
Aantal koopwoningen9.578
Aantal huurwoningen1.387
Gemiddelde woonoppervlakte161 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€304.396
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Wessem juni 2024

In onderstaande weergave maak je kennis met het actuele woningaanbod van juni 2024. Filter eenvoudig op ligging, woningtype, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen relevante factoren als energieneutraal en mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Budel, Budel-Schoot, Thorn, Neeritter of Ittervoort.

woning-te-koop-wessem

Appartementen te koop Wessem

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 100 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 920 m3 gas en 2220 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Wessem

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 71 m2 & 110 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1260 kuub gas & 2820 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Wessem is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 en 131 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3000 kWh elektriciteit en 1400 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Wessem

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 125 m2 – 155 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3090 kWh elektra en 1440 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 & 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4010 elektra (kWh) & 1900 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Wessem

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra je weet wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Wessem Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Op basis van de overeengekomen prijs, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Wessem

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand kan je aan de slag met adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Wessem en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Wessem geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.650 & €3.050. In de lijst hierna bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Wessem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wessem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Wessem

De afgelopen tijd (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Wessem en omgeving. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is een woning in Wessem kopen?

In de hele gemeente Maasgouw bestaan er circa 10.965 woonhuizen. Dit zijn 9.578 (74,6%) koophuizen en 1.387 (25,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 161 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €236.000 en de gem. marktprijs is €304.396. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Wessem. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Wessem?

Een woonhuis in Maasgouw verbruikt qua energie gem. zo’n 1480 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3200 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (920 m3 aan gas en 2220 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1900 kuub aardgas en 4010 kWh electriciteit). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Wessem passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Wessem?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 23.965 inwoners in 10.648 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 3.304 eenpersoonshuishoudens, 4.038 huishoudens zonder kinderen en 3.306 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,17 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Wessem?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Wessem bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentemaasgouw.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6019.

Plaats een reactie