Woning kopen Budel-Schoot

Jouw ideale woning kopen in Budel-Schoot? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving bestaan er allerhande faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Ook is er vlakbij mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 9.044 huizen (73,6% koop, 26,3% huurwoning). De prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €344.682. Op dit woningportaal blader je door het huidige woningaanbod in Budel-Schoot, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €274.000, de gemiddelde prijs van een woning is €344.682.
 • In de buurt vind je volop opties zoals openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteCranendonck
PlaatsBudel-Schoot
Postcode6023
Netnummer0495 (+31495)
Inwoners (gemeente)21.138
Aantal huishoudens8.896
Aantal huishoudens met kinderen3.069
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen9.044
Aantal koopwoningen8.225
Aantal huurwoningen819
Gemiddelde woonoppervlakte154 m2
Gemiddelde WOZ€274.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.682
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3370 kWh

Woningaanbod Budel-Schoot juni 2024

Hieronder vind je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Selecteer op woonoppervlakte, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaaren meer onderwerpen zoals woninglabel & mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Budel-Dorplein, Maarheeze, Budel, Wessem en Thorn.

woning-te-koop-budel-schoot

Studio of appartement kopen in Budel-Schoot

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 en 105 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 880 m3 gas en daarbij 2210 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Budel-Schoot

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 84 m2 & 122 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1110 kuub gas en +/- 2810 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Budel-Schoot is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 96 m2 & 126 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2900 kWh stroom en 1210 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Budel-Schoot

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 127 m2 – 143 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3460 kWh stroom & 1430 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4240 stroom (kWh) + 1930 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Budel-Schoot

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Budel-Schoot Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan wordt de koopakte opgesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Op basis van het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Budel-Schoot

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze makelaar zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Budel-Schoot en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Budel-Schoot helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 – €2.650. In de lijst hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Budel-Schoot.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Budel-Schoot. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Budel-Schoot

Deze maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Budel-Schoot en net daarbuiten. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Budel-Schoot kopen?

In de gemeente Cranendonck zijn er ruim 9.044 woonhuizen. Hierbij spreken we van 8.225 (73,6%) koopwoningen en 819 (26,3%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 154 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €274.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €344.682. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Budel-Schoot. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Budel-Schoot?

Een woning in Cranendonck gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1440 kuub gas p/jaar en 3370 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (880 kuub gas p/jaar en 2210 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1930 m3 gas en 4240 electriciteit (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Budel-Schoot passen duurzame oplossingen als warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Budel-Schoot?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 21.138 mensen in 8.896 verschillende gezinnen. Het gaat om 2.592 eenpersoonshuishoudens, 3.235 gezinnen zonder kinderen en 3.069 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,27 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Budel-Schoot?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Budel-Schoot realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.cranendonck.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6023.

Plaats een reactie