Woning kopen Budel

Plannen om een woning te kopen in Budel? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In de regio vind je meerdere faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van een park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 9.044 huizen (73,6% koophuis, 26,3% huur). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €344.682. Op deze website ontdek je het actuele woningaanbod in Budel, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit kleinere huizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €274.000, de gemiddelde woningprijs is €344.682.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals sportclubs, restaurants, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteCranendonck
PlaatsBudel
Postcode6021
Netnummer0495 (+31495)
Inwoners (gemeente)21.138
Aantal huishoudens8.896
Aantal huishoudens met kinderen3.069
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen9.044
Aantal koopwoningen8.225
Aantal huurwoningen819
Gemiddelde woonoppervlakte154 m2
Gemiddelde WOZ€274.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.682
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3370 kWh

Woningaanbod Budel april 2024

Met onze woningzoeker maak je kennis met alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Selecteer op vraagprijs, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals CV-ketel en aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Budel-Schoot, Budel-Dorplein, Wessem, Thorn en Neeritter.

woning-te-koop-budel

Aanbod appartement kopen in Budel

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 98 m2.
 • Het energiegebruik is circa 880 m3 gas en gem. 2210 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Budel

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 en 123 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1110 kuub gas & 2810 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Budel is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 – 117 m2.
 • Schatting: er wordt 2900 kWh elektra + 1210 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Budel

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 155 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3460 kWh stroom + 1430 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 – 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4240 elektriciteit (kWh) & 1930 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Budel

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Budel zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning rond te maken. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Budel

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel bekijk je gegevens van taxateurs en makelaars in Budel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Budel helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.900 – €2.600. In onderstaande lijst tref je gegevens van financieel adviseurs in Budel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Budel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Budel

Recent (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Budel en in de buurt. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Budel kopen?

In deze gemeente Cranendonck registreren wij 9.044 huizen. We maken onderscheid tussen 8.225 (73,6%) koopwoningen en 819 (26,3%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 154 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €274.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €344.682. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Budel. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Budel?

Een woning in Cranendonck verbruikt qua energie gem. zo’n 1440 m3 gas en 3370 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (880 kuub gas en 2210 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1930 kuub gas p/jaar en 4240 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Budel passen duurzame oplossingen als warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Budel?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 21.138 mensen die we kunnen onderverdelen in 8.896 verschillende huishoudens. Hier wonen 2.592 eenpersoonshuishoudens, 3.235 huishoudens zonder kinderen en 3.069 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,27 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Budel?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Budel laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.cranendonck.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6020, 6021.

Plaats een reactie