Woning kopen Thorn

Jouw volgende woning kopen in Thorn? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. In de buurt vind je meerdere voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij vind je in de directe omgeving een prachtige natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 10.965 huizen (74,6% koop, 25,2% huur). De gemiddelde transactieprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €304.396. Op dit woningplatform ontdek je het huidige woningaanbod in Thorn, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Limburg.
 • Er is een mix van benedenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €236.000, de gemiddelde woningprijs is €304.396.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals winkels, restaurants, natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteMaasgouw
PlaatsThorn
Postcode6017
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)23.965
Aantal huishoudens10.648
Aantal huishoudens met kinderen3.306
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen10.965
Aantal koopwoningen9.578
Aantal huurwoningen1.387
Gemiddelde woonoppervlakte161 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€304.396
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3200 kWh

Woningaanbod Thorn juni 2024

In onderstaande weergave tref je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. ligging, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen additionele aspecten als woninglabel of aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Wessem, Budel, Neeritter, Ittervoort & Hunsel.

woning-te-koop-thorn

Studio of appartement kopen in Thorn

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 99 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 920 m3 gas en tevens 2220 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Thorn

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 118 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1260 kuub gas en +/- 2820 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Thorn is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 94 m2 en 112 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3000 kWh stroom en 1400 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Thorn

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 131 m2 – 150 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3090 kWh stroom en 1440 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 200 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4010 elektra (kWh) en 1900 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Thorn

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Thorn Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod zal afhangen van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Door middel van het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Thorn

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Thorn en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Thorn geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 & €2.600. In de volgende weergave vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Thorn.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Thorn. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Thorn

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Thorn en in de buurt. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Thorn kopen?

In deze gemeente Maasgouw zijn er 10.965 woonobjecten. Er zijn 9.578 (74,6%) koopwoningen en 1.387 (25,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 161 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €236.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €304.396. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Thorn. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Thorn?

Een woonhuis in Maasgouw verbruikt gemiddeld 1480 kuub gas p/jaar en 3200 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (920 m3 per jaar aan gas en 2220 kWh stroom. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4010 kWh stroom). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Thorn passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Thorn?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 23.965 mensen in 10.648 huishoudens. Hier wonen 3.304 eenpersoonshuishoudens, 4.038 huishoudens zonder kinderen en 3.306 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,17 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Thorn?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Thorn bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentemaasgouw.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 6017.

Plaats een reactie