Woning kopen Neeritter

Jouw ideale woning kopen in Neeritter? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Limburg. Op korte afstand vind je verschillende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien tref je hier een schitterende natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 16.157 woningen (77,5% koopwoning, 22,4% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde verkoopprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €324.308. Op Woningassistent.nl tonen wij het huidige woningaanbod in Neeritter, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Je vind hier zowel rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €245.000, de gemiddelde prijs van een woning is €324.308.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals sportclubs, natuurgebieden, scholen, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteLeudal
PlaatsNeeritter
Postcode6015
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)35.879
Aantal huishoudens15.765
Aantal huishoudens met kinderen5.178
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen16.157
Aantal koopwoningen14.201
Aantal huurwoningen1.956
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€324.308
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Neeritter juni 2024

In het schema hierna tref je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Zoom verder in op bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, liggingen extra details als woninglabel of aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Thorn, Wessem, Ittervoort, Hunsel of Haler.

woning-te-koop-neeritter

Studio of appartement kopen in Neeritter

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 100 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 830 m3 gas & 2010 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Neeritter

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 88 m2 – 124 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1190 kuub gas en +/- 2970 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Neeritter is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 en 123 m2.
 • Schatting: er wordt 3030 kWh elektra en 1290 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Neeritter

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 127 m2 en 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3180 kWh elektriciteit + 1390 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 en 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4130 elektra (kWh) & 1850 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Neeritter

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Neeritter Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te handelen. D.m.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Neeritter

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met gegevens van taxateurs en makelaars in Neeritter en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Neeritter geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 en €2.950. In het schema hier check je gegevens van financieel adviseurs in Neeritter.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Neeritter. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Neeritter

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Neeritter en omliggende plekken. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Neeritter kopen?

In de gemeente Leudal zijn er 16.157 woonobjecten. Het gaat om 14.201 (77,5%) koopwoningen en 1.956 (22,4%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 153 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €245.000 en de gem. verkoopprijs is €324.308. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Neeritter. Woning zijn vaak snel verkocht en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Neeritter?

Een woonobject in Leudal gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1450 m3 gas en 3340 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 m3 per jaar aan gas en 2010 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1850 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4130 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Neeritter passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Neeritter?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 35.879 mensen die we kunnen onderverdelen in 15.765 gezinnen. Dit zijn 4.848 eenpersoonshuishoudens, 5.739 families zonder kinderen en 5.178 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,22 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Neeritter?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Neeritter bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.leudal.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 6015.

Plaats een reactie