Woning kopen Lemelerveld

Alles weten over woning kopen in Lemelerveld? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Overijssel. In de regio zijn er verschillende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 12.056 huizen (74,5% koophuis, 25,3% huur). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €393.372. Op Woningassistent.nl ontdek je het nieuwe woningaanbod in Lemelerveld, adresgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. benedenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €304.000, de gemiddelde woningprijs is €393.372.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteDalfsen
PlaatsLemelerveld
Postcode8151
Netnummer0572 (+31572)
Inwoners (gemeente)28.587
Aantal huishoudens11.609
Aantal huishoudens met kinderen4.487
Gemiddelde huishoudensgrootte2,44
Aantal woningen12.056
Aantal koopwoningen10.472
Aantal huurwoningen1.584
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€304.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.372
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Lemelerveld juli 2024

In het overzicht hieronder bekijk je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Kies op basis van woningtype, aantal kamers, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen extra details als CV-ketel of aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Emst, Oene, Lemele, Giethmen of Dalmsholte.

woning-te-koop-lemelerveld

Appartementen te koop Lemelerveld

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 en 94 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 870 m3 gas en doorgaans 2040 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Lemelerveld

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 & 118 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1150 kuub gas en tevens 2580 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Lemelerveld is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 119 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2690 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Lemelerveld

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 – 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3170 kWh elektriciteit & 1440 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 196 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3800 elektra (kWh) en 1900 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Lemelerveld

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Lemelerveld Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering af te ronden. Gebaseerd op aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Lemelerveld

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder bieden wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Lemelerveld en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Lemelerveld geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.750 & €2.700. In de tabel hieronder bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Lemelerveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lemelerveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Lemelerveld

In juli 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Lemelerveld en omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Lemelerveld kopen?

In de buurt van de gemeente Dalfsen zijn er 12.056 huizen. Je vindt hier circa 10.472 (74,5%) koophuizen en 1.584 (25,3%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 156 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €304.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €393.372. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lemelerveld. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Lemelerveld?

Een woonobject in Dalfsen verbruikt qua energie gem. zo’n 1470 kuub gas p/jaar en 3090 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (870 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2040 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1900 m3 gas en 3800 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Lemelerveld passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Lemelerveld?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 28.587 mensen in 11.609 verschillende gezinnen. Dat betreffen 3.134 eenpersoonshuishoudens, 3.988 gezinnen zonder kinderen en 4.487 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,44 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Lemelerveld?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Lemelerveld realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.dalfsen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8150, 8151, 8152, 8153, 8154.

Plaats een reactie