Woning kopen Emst

Ga je een woning kopen in Emst? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Ook vind je hier een bijzondere natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 14.697 woningen (64,7% koop, 35,2% huurwoning). De woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €463.628. Op Woningassistent.nl bekijk je het laatste woningaanbod in Emst, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €312.000, de gemiddelde verkoopprijs is €463.628.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals scholen, kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteEpe
PlaatsEmst
Postcode8166
Netnummer0515 (+31515)
Inwoners (gemeente)33.178
Aantal huishoudens14.212
Aantal huishoudens met kinderen4.878
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen14.697
Aantal koopwoningen11.590
Aantal huurwoningen3.107
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€312.000
Gemiddelde verkoopprijs€463.628
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Emst april 2024

Hieronder verstrekken we alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaaren andere eigenschappen zoals verwarming of aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Oene, Vaassen, Lemelerveld, Lemele en Giethmen.

woning-te-koop-emst

Eigen appartement kopen in Emst

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en lagere woonlasten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 100 m2.
 • Het energiegebruik is circa 880 m3 gas + 2210 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Emst

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 82 m2 – 115 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1170 kuub gas & 2730 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Emst is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, meer lichtinval en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 130 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2820 kWh stroom + 1340 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Emst

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 121 m2 & 155 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3300 kWh elektra en 1590 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 – 196 m2.
 • Verwachting: er wordt 4180 stroom (kWh) en 2170 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Emst

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens je weet wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je woningen te koop in Emst Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Aan de hand van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Emst

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Emst en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Emst geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.550 – €2.650. In het schema hier bieden we gegevens van financieel adviseurs in Emst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Emst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Emst

Afgelopen maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Emst en omliggende plekken. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is gemiddeld een woning in Emst kopen?

In de buurt van de gemeente Epe bestaan er circa 14.697 woningen. Dit zijn 11.590 (64,7%) koopwoningen en 3.107 (35,2%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 137 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €312.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €463.628. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Emst. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Emst?

Een woning in Epe kent een gem. verbruik van 1490 kuub gas p/jaar en 3150 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (880 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2210 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (2170 m3 gas en 4180 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Emst passen duurzame producten zoals dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Emst?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 33.178 personen in 14.212 gezinnen. Wat meer specifiek: 4.334 eenpersoonshuishoudens, 5.000 gezinnen zonder kinderen en 4.878 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,3 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Emst?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Emst bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.epe.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8166.

Plaats een reactie