Woning kopen Oene

Ga je een woning kopen in Oene? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek zijn er meerdere faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 14.697 huizen (64,7% koopwoning, 35,2% huurhuis). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €463.628. Op deze website tonen wij het laatste woningaanbod in Oene, namen en adressen van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €312.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €463.628.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals scholen, restaurants, natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteEpe
PlaatsOene
Postcode8167
Netnummer0578 (+31578)
Inwoners (gemeente)33.178
Aantal huishoudens14.212
Aantal huishoudens met kinderen4.878
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen14.697
Aantal koopwoningen11.590
Aantal huurwoningen3.107
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€312.000
Gemiddelde verkoopprijs€463.628
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Oene april 2024

Bijgaand maak je kennis met alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, bouwjaaren extra details als verwarming & aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Vaassen, Wapenveld, Emst, Lemelerveld en Lemele.

woning-te-koop-oene

Appartementen te koop Oene

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 95 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 880 m3 gas + 2210 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Oene

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 121 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1170 kuub gas en daarbij 2730 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Oene is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 111 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2820 kWh stroom & 1340 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Oene

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 124 m2 & 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 3300 kWh stroom & 1590 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 154 m2 en 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4180 elektra (kWh) & 2170 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Oene

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Oene zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering af te ronden. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Oene

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Oene en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Oene helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.300 & €2.950. In de opsomming hierna check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Oene.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oene. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Oene

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Oene en direct omgeving. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Oene kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Epe vinden we circa 14.697 huizen. Het gaat daarbij om 11.590 (64,7%) koophuizen en 3.107 (35,2%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 137 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €312.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €463.628. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oene. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Oene?

Een huis in Epe gebruikt gemiddeld 1490 kuub gas en 3150 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (880 m3 per jaar aan gas en 2210 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2170 m3 per jaar aan gas en 4180 kWh stroom). Veel eigenaren van huizen te koop in Oene passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Oene?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 33.178 mensen in 14.212 verschillende huishoudens. Het betreft 4.334 eenpersoonshuishoudens, 5.000 gezinnen zonder kinderen en 4.878 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,3 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Oene?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Oene laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.epe.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8167.

Plaats een reactie