Woning kopen Dalfsen

Jouw volgende woning kopen in Dalfsen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving heb je toegang tot voldoende faciliteiten als winkels en scholen. Bovendien is er vlakbij mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 12.056 woningen (74,5% koopwoning, 25,3% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €393.372. Op deze pagina check je het beschikbare woningaanbod in Dalfsen, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €304.000, de gemiddelde prijs van een woning is €393.372.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals natuurgebieden, restaurants, openbaar vervoer, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteDalfsen
Postcode7721
Netnummer0529 (+31529)
Inwoners (gemeente)28.587
Aantal huishoudens11.609
Aantal huishoudens met kinderen4.487
Gemiddelde huishoudensgrootte2,44
Aantal woningen12.056
Aantal koopwoningen10.472
Aantal huurwoningen1.584
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€304.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.372
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Dalfsen mei 2024

Onderstaand tref je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, ligging, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen extra details als duurzaamheid en parkeeropties. Neem contact op met de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Ommen, Coevorden, Twenterand, Tubbergen of Wierden.

woning-te-koop-dalfsen

Eigen appartement kopen in Dalfsen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, gebouwd op centraal gelegen locaties, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 90 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 870 m3 gas en 2040 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Dalfsen

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 121 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1150 kuub gas en gem. 2580 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Dalfsen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 87 m2 en 117 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2690 kWh stroom + 1290 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Dalfsen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 131 m2 – 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3170 kWh elektra en 1440 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 – 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3800 elektriciteit (kWh) + 1900 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Dalfsen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Dalfsen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop definitief te regelen. Op basis van aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Dalfsen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder vind je adressen van taxateurs en makelaars in Dalfsen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Dalfsen helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.550 – €2.700. In de tabel hieronder bieden we gegevens van financieel adviseurs in Dalfsen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dalfsen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Dalfsen

Recent (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Dalfsen en omliggende plekken. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Dalfsen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Dalfsen bestaan er circa 12.056 woonhuizen. Het gaat daarbij om 10.472 (74,5%) koophuizen en 1.584 (25,3%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 156 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €304.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €393.372. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dalfsen. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Dalfsen?

Een huis in Dalfsen heeft een verbruik van gemiddeld 1470 kuub aardgas en 3090 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (870 m3 aan gas en 2040 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1900 m3 per jaar aan gas en 3800 kWh stroom). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Dalfsen passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Dalfsen?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 28.587 mensen in 11.609 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 3.134 eenpersoonshuishoudens, 3.988 gezinnen zonder kinderen en 4.487 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,44 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Dalfsen?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Dalfsen bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.dalfsen.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7711, 7720, 7721, 7722.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie