Woning kopen Lemele

Jouw ideale woning kopen in Lemele? Het is een erg populaire plek in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving heb je veel voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens tref je hier een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 7.601 woningen (70,2% koop, 29,6% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €378.619. Op dit woningportaal vind je het nieuwe woningaanbod in Lemele, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €267.000, de gemiddelde prijs van een woning is €378.619.
 • In de buurt vind je volop opties zoals restaurants, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteOmmen
PlaatsLemele
Postcode8148
Netnummer0572 (+31572)
Inwoners (gemeente)18.009
Aantal huishoudens7.467
Aantal huishoudens met kinderen2.638
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen7.601
Aantal koopwoningen6.229
Aantal huurwoningen1.372
Gemiddelde woonoppervlakte150 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€378.619
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Lemele juli 2024

In onderstaande weergave tref je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, bouwjaaren andere woningeigenschappen als CV-ketel of en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het huizenaanbod in Lemelerveld, Emst, Giethmen, Dalmsholte & Lierderholthuis.

woning-te-koop-lemele

Appartement kopen in Lemele

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 en 90 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 910 m3 gas + 2140 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Lemele

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 90 m2 en 118 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1160 kuub gas + 2590 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Lemele is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 90 m2 en 129 m2.
 • Schatting: er wordt 2660 kWh stroom & 1220 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Lemele

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 125 m2 en 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3080 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 147 m2 en 198 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3930 elektriciteit (kWh) & 1900 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Lemele

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Lemele Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis rond te maken. D.m.v. het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Lemele

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel vind je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Lemele en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Lemele geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.850 – €3.050. In de lijst hierna bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Lemele.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lemele. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Lemele

Deze maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Lemele en in de buurt. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Lemele kopen?

In deze gemeente Ommen zijn er 7.601 huizen. Hierbij spreken we van 6.229 (70,2%) koophuizen en 1.372 (29,6%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 150 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €267.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €378.619. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lemele. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Lemele?

Een woonobject in Ommen gebruikt gemiddeld 1440 m3 gas en 3090 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2140 kWh elektra. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1900 m3 aan gas en 3930 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Lemele passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Lemele?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 18.009 personen die we kunnen onderverdelen in 7.467 huishoudens. Hier wonen 2.250 eenpersoonshuishoudens, 2.579 huishoudens zonder kinderen en 2.638 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,37 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Lemele?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Lemele zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.ommen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8148.

Plaats een reactie