Woning kopen Nieuwleusen

Jouw volgende woning kopen in Nieuwleusen? Het is een geweldige plek in de provincie Overijssel. In de buurt vind je verschillende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast geniet je hier ook van een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 12.056 huizen (74,5% koopwoning, 25,3% huurhuis). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €393.372. Op dit woningportaal check je het woningaanbod in Nieuwleusen, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Overijssel.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €304.000, de gemiddelde woningprijs is €393.372.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals restaurants, kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteDalfsen
PlaatsNieuwleusen
Postcode7711
Netnummer0529 (+31529)
Inwoners (gemeente)28.587
Aantal huishoudens11.609
Aantal huishoudens met kinderen4.487
Gemiddelde huishoudensgrootte2,44
Aantal woningen12.056
Aantal koopwoningen10.472
Aantal huurwoningen1.584
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€304.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.372
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Nieuwleusen juli 2024

In het schema hierna maak je kennis met het actuele woningaanbod van juli 2024. Kies op basis van vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als energieneutraal en rolstoelvriendelijk. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Punthorst, Vilsteren, Balkbrug, Drogteropslagen of Dedemsvaart.

woning-te-koop-nieuwleusen

Studio of appartement kopen in Nieuwleusen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 92 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 870 m3 gas en tevens 2040 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Nieuwleusen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 111 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1150 kuub gas & 2580 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Nieuwleusen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 124 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2690 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Nieuwleusen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 – 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3170 kWh elektra & 1440 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 193 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3800 elektriciteit (kWh) + 1900 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Nieuwleusen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Nieuwleusen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. Op basis van aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Nieuwleusen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Nieuwleusen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Nieuwleusen geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 – €3.200. In onderstaande lijst bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Nieuwleusen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwleusen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Nieuwleusen

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Nieuwleusen en in de buurt. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Nieuwleusen kopen?

In de gemeente Dalfsen vind je ongeveer 12.056 woningen. Er zijn 10.472 (74,5%) koophuizen en 1.584 (25,3%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 156 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €304.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €393.372. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwleusen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Nieuwleusen?

Een huis in Dalfsen heeft een verbruik van gemiddeld 1470 m3 per jaar aan gas en 3090 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (870 m3 per jaar aan gas en 2040 kWh stroom. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1900 m3 per jaar aan gas en 3800 kWh stroom). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Nieuwleusen passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Nieuwleusen?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 28.587 mensen in 11.609 gezinnen. Dit zijn 3.134 eenpersoonshuishoudens, 3.988 huishoudens zonder kinderen en 4.487 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,44 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Nieuwleusen?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Nieuwleusen zetten. Informeer bij de gemeente (www.dalfsen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7710, 7711.

Plaats een reactie