Woning kopen Vilsteren

Plannen om een woning te kopen in Vilsteren? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Overijssel. In de nabije omgeving heb je allerhande dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In totaal zijn er in deze gemeente 7.601 woningen (70,2% koopwoning, 29,6% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €378.619. Op dit woningportaal ontdek je het actuele woningaanbod in Vilsteren, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €267.000, de gemiddelde verkoopprijs is €378.619.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals winkels, scholen, kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteOmmen
PlaatsVilsteren
Postcode7734
Netnummer0529 (+31529)
Inwoners (gemeente)18.009
Aantal huishoudens7.467
Aantal huishoudens met kinderen2.638
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen7.601
Aantal koopwoningen6.229
Aantal huurwoningen1.372
Gemiddelde woonoppervlakte150 m2
Gemiddelde WOZ€267.000
Gemiddelde verkoopprijs€378.619
Gemiddeld gasverbruik1440 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Vilsteren april 2024

In deze lijst bieden we alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woningtypeen andere woningeigenschappen als CV-ketel & parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Arriën, Beerze, Punthorst, Nieuwleusen & Balkbrug.

woning-te-koop-vilsteren

Studio of appartement kopen in Vilsteren

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 en 90 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 910 m3 gas en daarbij 2140 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Vilsteren

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 en 107 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1160 kuub gas + 2590 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Vilsteren is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 98 m2 – 127 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2660 kWh elektra en 1220 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Vilsteren

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 123 m2 & 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3080 kWh elektriciteit & 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 en 191 m2.
 • Verwachting: er wordt 3930 elektriciteit (kWh) & 1900 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Vilsteren

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Vilsteren zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Vilsteren

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tref je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Vilsteren en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Vilsteren geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.350 en €2.850. In de lijst hierna check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Vilsteren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vilsteren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Vilsteren

Recent (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Vilsteren en direct omgeving. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is een woning in Vilsteren kopen?

In deze gemeente Ommen registreren wij 7.601 woningen. Het gaat om 6.229 (70,2%) koopwoningen en 1.372 (29,6%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 150 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €267.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €378.619. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vilsteren. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Vilsteren?

Een woonhuis in Ommen kent een gem. verbruik van 1440 m3 gas voor verwarming en warm water en 3090 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (910 m3 per jaar aan gas en 2140 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1900 kuub gas p/jaar en 3930 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Vilsteren passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Vilsteren?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 18.009 inwoners in 7.467 verschillende gezinnen. Dit zijn 2.250 eenpersoonshuishoudens, 2.579 gezinnen zonder kinderen en 2.638 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,37 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of social media. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Vilsteren?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Vilsteren laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.ommen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 7734.

Plaats een reactie